Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iPad-modellen voor 2018 krijgen mogelijk snelle octacore-processor A11X

Geschreven door
Geplaatst op15 november 2017, 17:13 CategorieiPad

Er is een gerucht verschenen over de aankomende iPad-modellen voor 2018: die krijgen mogelijk een snelle octacore-processor. Deze processor zou de A11X Bionic-chip moeten zijn en worden geleverd door TSMC, een bekende leverancier.

Snellere processor voor aankomende iPad-modellen – gerucht

Als we de geruchten mogen geloven dan zullen de iPad-modellen voor 2018 worden voorzien van octacore-processors, de zogenoemde A11X Bionic-chip. Deze chipset zou worden gemaakt door TSMC, een bekende leverancier van Apple, volgens het 7nm-proces. In totaal zouden er dus acht kernen aanwezig zijn in die chipset. Het zou gaan om drie kernen voor de zware taken en maar liefst vijf kernen voor de lichtere taken. Deze kernen zouden ook een stuk efficiënter met energie omgaan, zoals we wel vaker in mobiele processors zien.

Daarnaast zou er nog een M11-coprocessor aanwezig zijn, met een neural engine voor taken gerelateerd aan kunstmatige intelligentie (zoals het verwerken van gezichten middels de gezichtsherkenner, wat samenvalt met het gerucht dat de iPad-modellen worden voorzien van een Truedepth-camera). Uiteraard moeten al die kernen ook voor de nodige vooruitgang zorgen op het gebied van prestaties. Verder leeft het idee nu sterk dat Apple ook wat wil gaan doen aan de dikke randen van de tablet, zodat die een stuk dunner kunnen worden.

  • Delen:
Apple iPad Pro 12.9 (2017)
iOS

Reacties

  1. Barbadruif
    02 januari, 2018 om 15:19

    Ik vraag me af of de extra prestaties het wel waard zijn als de thuisknop gaat verdwijnen. Juist op een iPad is een echte thuisknop hoognodig voor supersnel navigeren, waardoor een iPad Pro 10.5 2017 of zelfs een iPad pro 9.7 sneller zou kunnen zijn IRL dan een 2018 versie met een A11X.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.