Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Teardown onthult klein moederbord en twee accu’s in iPhone X

Geschreven door
Geplaatst op3 november 2017, 15:18 CategorieApple

Een select groepje recensenten heeft de iPhone X nu al een paar dagen in handen en vanaf vandaag ligt het toestel ook in de winkel. Althans, als ‘ie niet uitverkocht is. Sommige mensen konden niet wachten om het apparaat ook van binnen te zien. iFixit heeft vandaag de teardown al afgerond en dat laat wat leuke dingen zien.

iPhone X van binnen

Het bedrijf kocht een exemplaar van de iPhone X en ontmantelde hem meteen. Dat laat een paar interessante zaken zien. Zo blijkt de nieuwste telefoon van Apple “een heleboel batterij” te bevatten. Hoeveel? Twee om precies te zijn. Die bieden gezamenlijk een capaciteit van 2716mAh, meer dan welke andere iPhone dan ook.

Die accu is opgesplitst en in een L-vorm in de behuizing gepast. Verder zijn andere onderdelen een stuk kleiner gemaakt om dat mogelijk te maken. Zo heeft Apple het moederbord flink kleiner gemaakt en ook opgesplitst in meerdere delen. Volgens iFixit was het moederbord maar liefst 70 procent kleiner dan dat van de iPhone 8 Plus.

Afgezien daarvan is ook de speaker iets lager geplaatst, om ruimte te maken voor alle sensoren die nodig zijn voor de FaceID. Daarnaast blijkt uit de teardown dat de twee camera’s op hun plaats gehouden worden door wat schuim.

Duurdere reparaties

In zijn beoordeling geeft iFixit de iPhone X een 6 als het aankomt op repareerbaarheid. Het scherm kan eenvoudig vervangen worden, maar Apple gebruikt veel lijm en extreem dunne kabels, waardoor de smartphone moeilijk te repareren is. Verder moeten, om de achterkant te vervangen, alle componenten losgehaald worden.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.