Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo presenteert twee nieuwe 7-inch Androidtablets, de Tab 7 en Tab 7 Essential

Geschreven door
Geplaatst op21 november 2017, 0:06 CategorieAndroid

Lenovo heeft twee nieuwe, kleine Androidtablets op de markt gebracht. De 7-inch Lenovo Tab 7 en de even grote Lenovo Tab 7 Essential. De apparaten zijn alleen nog in Amerika te koop voor 80 en 100 dollar.

Dit is de Lenovo Tab 7

Om met de duurste te beginnen: de Lenovo Tab 7. Die heeft, zoals de naam aangeeft, een 7-inch lcd-scherm. Dat biedt een resolutie van 1280 x 720 pixels. Het apparaat loopt op Android Nougat 7.0 en wordt aangedreven door een MediaTek 8161 quadcore processor, die is geklokt op 1,30 Ghz. De processor wordt ondersteund door 1GB ram en er is voorzien in 16GB opslaggeheugen. De camera aan de voorkant heeft een hogere resolutie – 5 megapixel – dan die aan de achterkant: 2 megapixel.

Dit is de Lenovo Tab 7 Essential

Dan komen we bij de Lenovo Tab 7 Essential. Deze tablet is wat goedkoper, 80 dollar, en biedt dan ook minder goede hardware. Het scherm is eveneens 7 inch, maar biedt een lagere resolutie dan zijn broertje: 600 x 1024 pixels. De processor is een ander exemplaar van MediaTek: de MT8167 die echter op dezelfde 1,30 Ghz is geklokt. 1Gb ram-geheugen, 16GB opslaggeheugen en 2-megapixelcamera’s zowel voor als achter geven de overige belangrijke hardwarespecificaties aan. Ook deze loopt op Android 7.0 Nougat. Beide apparaten zijn uitgevoerd in zwart plastic.

Accu’s

Er is een opvallend verschil in het door Lenovo opgegeven batterijvermogen. De Lenovo Tab 7 zou op één acculading 15 uur mee moeten kunnen gaan, maar de Lenovo Tab Essentials 7 wel twintig uur. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het scherm van de goedkopere Essentials, die minder pixels bevat en dus minder stroom verbruikt dan de Tab 7.

Nederland

Het is nog niet duidelijk of en wanneer Lenovo deze tablets in Nederland zal uitbrengen. Het schermformaat van 7 inch is inmiddels in Nederland niet bijster populair meer. Lenovo prijst de duurste van de twee apparaten aan voor het kijken van Netflix- en Youtube-filmpjes. Met de goedkoopste mikt Lenovo op kinderen.

  • Delen:
Lenovo Yoga 720 (13 inch)
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.