Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Mediatek zal voorlopig geen high-end chipsets meer produceren

Geschreven door
Geplaatst op8 november 2017, 9:24 CategorieHardware

Chipproducent Mediatek heeft besloten zich voorlopig niet op de ontwikkeling van high-end chipsets te willen concentreren. Dat besluit is genomen na het lauwe ontvangst van de Helio X30-processor, die beschikt over maar liefst tien kernen.

Mediatek: voorlopig geen high-end chipsets meer

De markt voor mobiele processors is enorm competitief. Iedereen probeert bovenaan de markt de staan, maar dat betekent dat er ook altijd iemand onderop staat. Dat is in dit geval Mediatek, die zijn positie erkent na het lauwe ontvangst van de Helio X30-processor, een chipset voor mobiele apparaten met tien kernen. Daarom heeft de chipproducent besloten zich voorlopig niet meer op high-end processor te concentreren. In plaats daarvan wordt er meer aandacht gegeven aan de Helio P-serie, voor midrange toestellen.

In een interview met Gearburn zegt Finbarr Moynihan, Mediateks general manager voor internationale verkopen, het volgende erover.

The chipset and the modem has got to be able to meet the high-end modem requirements for U.S., European, Chinese, Japanese, Korean, African, Indian carriers, right? So it tends to need the latest and greatest modem specs. The X30 was probably not at that level … in terms of all of the global requirements, but we knew that, right?

Maar de high-end markt wordt niet compleet verlaten.

I think what you’ll see though is you’ll see us continue to push up from where we are today. How we brand it, to be honest, we haven’t decided. But probably … aiming for the bleeding edge of this stuff (sic), probably not in the next year or two.

Mogelijk zien we de Helio X40 dus pas over een jaar of twee.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.