Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft introduceert eigen versie van AirDrop binnen Windows 10

Geschreven door
Geplaatst op9 november 2017, 9:47 CategorieWindows

Microsoft introduceert binnen het Windows Insiders Program zijn eigen versie van Apples Airdrop voor Windows 10, genaamd Near Share. Met de functie is het mogelijk snel bestanden uit te wisselen tussen apparaten waar het besturingssysteem op geïnstalleerd staat.

Snel bestanden delen tussen Windows 10-apparaten

Microsoft introduceert zijn eigen versie van Airdrop van Apple voor Windows 10, maar voorlopig alleen binnen het Windows Insiders Program. De softwaregigant noemt de functie Near Share. Met Near Share is het mogelijk snel bestanden uit te wisselen tussen computers en tablets met het besturingssysteem aan boord. Die documenten of bijvoorbeeld foto’s worden dan via bluetooth uitgewisseld. De functie zal worden toegevoegd aan het actiecentrum van het systeem en zal straks ook terug te vinden zijn in het deelmenu.

Wanneer iemand draadloos een bestand probeert te versturen, dan zal de ontvanger een notificatie ontvangen met de melding. Het is op moment van schrijven helaas nog niet bekend wanneer deze functie buiten het Windows Insider Program wordt vrijgegeven, dus moeten we nog even wachten op dat nieuws. Verder heeft Microsoft een ‘mute tab’-functie toegevoegd aan Edge, waarmee het mogelijk is het geluid uit te zetten van een tab die je op de achtergrond hebt draaien. Zo kun je toch nog iets doen aan video’s die automatisch aan gaan.

  • Delen:
Microsoft Surface Book
Microsoft Surface Book
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.