Microsoft Office werkt voortaan op alle Google Chromebooks

27 november 2017 1 Minuut 0 Reacties
Microsoft-Office

Microsoft heeft laten weten dat iedereen met een Chromebook voortaan gebruik kan maken van alle applicaties van Microsoft Office. Voorheen was het zo dat slechts een select clubje Chromebook-modellen toegang hadden tot de productiviteitsapplicaties.

Microsoft Office op je Chromebook

Chrome Unboxed meldt dat het vanaf nu mogelijk is op alle Chromebook-modellen Microsoft Office te gebruiken. Dat was voorheen natuurlijk al mogelijk, maar alleen op een selecte club Chrome OS-apparaten. Het heeft even geduurd, maar gelukkig hebben we dan nog wat. Het begon toen Google aankondigde dat een groot aantal Android-applicaties ook op een Chromebook kunnen werken. Destijds was het zo dat een handvol Chromebooks toegang hadden tot de productiviteitsapplicaties van Microsoft, ook al was dat niet altijd duidelijk.

Er werd meteen van uitgegaan dat Microsoft Office direct op alle Chromebooks zou werken, maar dat bleek al heel snel niet het geval te zijn. Waarom de applicaties niet direct op alle Chrome OS-apparaten werkten, is niet helemaal duidelijk. Heel veel mensen hebben een Chromebook gekocht voor school of werk en dat zijn nou net de mensen die Microsoft op het oog heeft voor de Office-applicaties. Gelukkig is het gedoe nu achter de rug en maakt het dus niet meer uit welk model je hebt: je kunt Word, Excel en PowerPoint gewoon gebruiken.

Reacties (0)