Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft test snellere bluetooth-koppelingsoptie voor Windows 10

Geschreven door
Geplaatst op23 november 2017, 9:52 CategorieWindows

Microsoft test momenteel een snelle koppelingsmogelijkheid voor Windows 10, waarmee bluetooth-apparaten sneller gekoppeld kunnen worden. De mogelijkheid is opgedoken in een recente testversie van het populaire besturingssysteem en stelt je in staat in minder stappen de koppeling tot stand te brengen.

Snellere bluetooth-koppeling op Windows 10 onderweg

Wanneer je een bluetooth-apparaat wil koppelen op een ander apparaat (met Windows, Android of iOS), dan kost dat soms meer moeite dan je in feite zou willen. Inmiddels bieden Google en Apple wel accessoires aan die het koppelproces flink versnellen, maar over het algemeen moet je meerdere handelingen verrichten om de koppeling tot stand te brengen. Dat weet Microsoft ook, dat op dit moment een nieuwe bluetooth-koppelingsmogelijkheid test in een recente testversie van Windows 10. De koppeling verloopt veel sneller.

De optie wordt in het Engels toepasselijk Quick Pair genoemd. Het enige dat je hoeft te doen is het bluetooth-apparaat inschakelen en de bluetooth-verbinding op je apparaat aan hebben staan. De accessoire zou dan direct herkend moeten worden en middels een simpele pop-up op je systeem gekoppeld moeten worden. Dat klinkt natuurlijk helemaal prima, maar de vraag is hoeveel accessoires dit gaan ondersteunen (en of er een update voor nodig is). Wanneer Quick Pair naar de stabiele versie van Windows 10 komt, is niet bekendgemaakt.

  • Delen:
Microsoft Surface Book
Microsoft Surface Book
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.