Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft werkt aan een nieuwe interface voor zoekopdrachten binnen Windows 10

Geschreven door
Geplaatst op21 november 2017, 15:52 CategorieWindows

Microsoft werkt momenteel aan een nieuwe interface voor de zoekbalk binnen Windows 10. De nieuwe interface wordt op dit moment getest. De nieuwe zoekbalk wordt losgekoppeld van Cortana, wat voor veel mensen welkom zal zijn.

Nieuwe zoekbalk binnen Windows 10

Windows Central schrijft dat Microsoft momenteel werkt aan een nieuwe interface voor zoekopdrachten binnen Windows 10. Nu is het zo dat je via Cortana een zoekopdracht kunt uitvoeren en daarmee door je bestanden, apps, het web en je documenten zoekt. Maar sommige mensen vinden de interactie met Cortana onnodig en daar lijkt Microsoft nu gehoor aan te geven. De nieuwe interface, die is opgedoken in een recente bèta-versie van het besturingssysteem, koppelt de digitale assistent los van de zoekmachine.

Wanneer mensen met de nieuwe bèta-versie van Windows 10 een zoekopdracht willen uitvoeren, dan komt er een zoekbalk in beeld te staan (zoals dat ook gebeurt binnen macOS Sierra). De interface komt omhoog door op Start te drukken en direct te beginnen met typen, zoals dat nu ook al kan. Het is op moment van schrijven onduidelijk wanneer Microsoft deze verandering doorvoert voor iedereen. Wellicht gebeurt dat bij de aankomende grote update in de lente, maar Microsoft heeft daar gewoonweg nog niets over bekendgemaakt.

  • Delen:
Microsoft Surface Book
Microsoft Surface Book
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.