Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Motorola maakt weer een Android-tablet: de Moto Tab

Geschreven door
Geplaatst op13 november 2017, 22:39 CategorieAndroid

Na vijf jaar afwezigheid op de tabletmarkt maakt Motorola weer een tablet. Het nieuwe apparaat heet Moto Tab en loopt weer op Android.

Motorola was de eerste door Google uitverkoren producent die een Android 3.0 Honeycomb-tablet mocht maken in 2011. Sindsdien zijn er nog wat tablets verschenen, maar het grote publiek vond ze niet interessant genoeg. De Motorola Xoom-tablets zijn inmiddels van de markt verdwenen en in veel huishoudens in een stoffige lade beland.

Moto Tab

Nu probeert Lenovo, de eigenaar van Motorola, het opnieuw. De Moto Tab wordt in de VS op de markt gebracht door telecomprovider AT&T, en het is daarmee erg onwaarschijnlijk dat de tablet in deze vorm ooit in Nederland verkrijgbaar zal zijn. De tablet is volgepakt met AT&T-apps, zoals een direct tv-modus, waarmee je met een swipe over het scherm kunt overschakelen naar de televisiezenders die via AT&T te bekijken zijn.

Gezin

De tablet heeft voor het hele gezin interessante features. Er kunnen via de vingerafdruksensor onder de homeknop zeven verschillende mensen worden geautoriseerd om met de tablet te werken. Kinderen ook, die krijgen dan een speciale kids modus te zien met spelletjes, en hun ouders kunnen het schermgebruik beperken tot een aantal minuten of uren. Er is ook een toetsenbordcover beschikbaar om de tablet in ‘productiviteitsmodus’ te zetten.

Lenovo Home

De tablet heeft een 10,1-inch full HD-scherm en heeft camera’s voor en achter. Hij loopt op een redelijk snelle Qualcomm Snapdragon 625-processor, die wordt vergezeld door 2GB ram. Snelle 3D-spellen moet je er niet op willen spelen, maar zuinig is hij wel. De tablet kan worden gekoppeld aan een Lenovo Home-speaker, die tevens dienstdoet als kickstand. Er zit een 7000 mAh batterij in die een flinke accuduur belooft.

En Nederland?

Het is onbekend of Motorola er brood in ziet om deze tablet in aangepaste vorm naar andere markten te brengen. Deze tablet lijkt gemaakt te zijn op bestelling van AT&T, maar het is niet ongebruikelijk dat fabrikanten het zo’n goed idee vinden dat ze een eigen variant van het product maken voor andere markten.

  • Delen:
Apple iPad Pro 12.9 (2017)
iOS
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.