Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe tegeneis in patentenstrijd tussen Apple en Qualcomm

Geschreven door
Geplaatst op29 november 2017, 16:38 CategorieHardware

De juridische strijd tussen Qualcomm en Apple duurt inmiddels al bijna een jaar en het einde lijkt nog lang niet in zicht. Het verhaal begon met een aanklacht van Apple aan het adres van Qualcomm vanwege het misbruik maken van de eigen patenten en het vragen van te hoge royalties voor ieder verkocht toestel. Sinds die tijd zijn de eisen en tegeneisen ons om de oren gevlogen. Vandaag is bekend geworden dat Apple een nieuwe tegeneis heeft ingediend tegen het bedrijf achter de Snapdragon-chipsets.

Inbreuk op acht verschillende patenten

Volgens Apple maken de Snapdragon-chipsets inbreuk op acht verschillende patenten die eigendom zijn van Apple. Deze patenten hebben te maken met het energieverbruik van de processor. Het gaat om patenten die ervoor zorgen dat de processor zo weinig mogelijk energie verbruikt tijdens het functioneren en dat delen van de processor die niet gebruikt worden ook geen energie verbruiken. Andere delen van de nieuwe tegeneis gaat om functies die te maken hebben met de slaapstand en het ontwaken van het toestel uit de slaapstand.

Volgens Apple gaat het specifiek om de Qualcomm Snapdragon 800 en de 820-processor. Deze vinden we in verschillende smartphones van Google en Samsung. Een opvallend detail is dat Samsung en Google niet genoemd worden in de nieuwe tegeneis. Dit verhaal wordt ongetwijfeld weer vervolgd.

  • Delen:
Apple iPhone 8 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.