Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe versie Nova Launcher plaatst zoekbalk in dock, en doet nog veel meer

Geschreven door
Geplaatst op22 november 2017, 9:18 CategorieApplicaties

Er is nu een nieuwe versie van de Nova Launcher beschikbaar, die een aantal dingen heeft veranderd voor zijn gebruikers. Zo heeft de maker de zoekbalk naar onder geplaatst (je vindt hem nu in de dock onderaan het scherm) en zijn er nog veel meer wijzigingen doorgevoerd.

Download de update voor Nova Launcher

Er is een grote update beschikbaar voor de Nova Launcher. De update brengt een aantal onderdelen van Android 8.1 over en laat gebruikers ook meer doen met adaptieve iconen. Zoals altijd geldt dat deze functies optioneel en aanpasbaar zijn. Hieronder hebben we de veranderingen op een rijtje gezet.

  • Adaptieve iconen vanaf Android 5.0
  • Oudere iconen profiteren hier ook van
  • Snelmenu in de stijl van Android 8.1
  • Zoekbalk naar de dock verplaatst (onderaan scherm)
  • De zoekbalk is alsnog te veranderen voor een widget naar keuze
  • Algemene bugfixes en prestatieverbeteringen

Eén van de meest handige functies is misschien wel de mogelijkheid dat je de zoekbalk kunt vervangen voor een andere widget, mocht je die zoekbalk toch niet zo vaak gebruiken als Google denkt (of wil). Hoewel adaptieve iconen een redelijk nieuw onderdeel zijn binnen Android, zorgt Nova Launcher er toch voor dat apps die deze technologie niet ondersteunen, er gebruik van kunnen maken. De update is nu live in Google Play.

  • Nova Launcher
  • Delen:
Apple iPad Pro 12.9 (2017)
iOS
Apple iPhone 8 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.