Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

OnePlus 3 en 3T krijgen Face Unlock met OxygenOS 5.0-update

Geschreven door
Geplaatst op30 november 2017, 15:42 CategorieAndroid

Onlangs kondigde OnePlus de nieuwe OnePlus 5T aan. Dit toestel beschikt over Face Unlock, een veiligheidsfunctie waarmee je de smartphone kunt unlocken met je gezicht. De 5T is de enige telefoon van OnePlus die over deze functie beschikt. De functie is al wel aangekondigd voor de OnePlus 5.

Vorige week kregen de OnePlus 3 en 3T een update naar Android 8.0 Oreo in de vorm van OxygenOS 5.0. Alhoewel de begeleidende tekst van de update met geen woord repte over Face Unlock, blijkt deze functie toch ook stiekem naar de One Plus 3 en 3T gekomen te zijn.

Face Unlock via OxygenOS 5.0-update

Heb jij de OxygenOS 5.0-update al binnen? Via Settings (Instellingen) ga je naar Security & Fingerprint. Vervolgens klik je op Smart Lock. Hier is de optie “Trusted Face” verschenen, waar je de benodigde stappen kunt doorlopen om Face Unlock in te stellen.

De functie werkt op de OnePlus 3 en 3T wel iets anders dan op de nieuwe 5T. Zo kun je de telefoon niet unlocken wanneer het scherm uit is. Daarnaast word je na het scannen niet direct naar het beginscherm gebracht, maar moet je het ontgrendelscherm eerst omhoog swipen. Of de functie dan ook heel handig is op de OnePlus 3 en 3T zal de praktijk uitwijzen, maar het is OnePlus te prijzen dat ze de Face Unlock-functie ook naar de oudere toestellen hebben gebracht.

Update: Het blijkt dat deze functie al bij aanschaf van de OnePlus 3 en 3T beschikbaar was. Het is dan ook geen nieuwe functie via de OxygenOS 5.0-update.

 • Delen:

Reacties

 1. Marcel
  30 november, 2017 om 23:46

  Deze functie was op mijn op3 al van in het begin beschikbaar! Dus dit is niet met de laatste update mee gekomen.

 2. Daniel
  01 december, 2017 om 11:19

  De functie was inderdaad al beschikbaar bij aanschaf van de 3T. Overijverige stagair?

 3. Robin Evers
  01 december, 2017 om 14:06

  Dit is een android feature die al sinds Lollipop bestaat, heeft niets met oxygenos 5 te maken, bestond ook al op 4

 4. Tom Dijkema
  01 december, 2017 om 18:18

  Marcel, Daniel en Robin, bedankt voor de oplettendheid. Mijn bronnen bleken bij dit bericht helaas niet te kloppen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.