Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Oppo heeft weer een nieuwe opvouwbare phablet bedacht

Geschreven door
Geplaatst op2 november 2017, 23:38 CategorieHardware

Vouwbare schermen zijn de toekomst van tablets en smartphones, denken sommige fabrikanten, en Oppo heeft hier weer een heel eigen draai aan gegeven. Geen twee schermen die gelijkwaardig aan elkaar schakelen, maar een scherm dat in de lengte wordt uitgerekt of dubbelgevouwen. Afijn, het plaatje zegt alles.

Nieuw patent

Oppo, een Chinese fabrikant, is al een tijdje bezig met diverse vormen van vouwbare tablets en smartphones. Een nieuw patent dat in China is ingediend, laat nu zien wat de nieuwste gedachten zijn van de ontwerpers bij Oppo. Het is een alternatief dat wellicht realistisch genoeg is om op de markt te worden gebracht.

Scharnier

Op ongeveer driekwart van het scherm komt een scharnier, waarna het vierde kwart van het scherm komt. Dat kan achter de smartphone worden weggevouwen, zodat het makkelijker in een broekzak of een tas kan worden gestopt. Heeft de eigenaar het volle scherm nodig, dan kan het eenvoudig naar voren worden geklapt en ontstaat een erg groot en langwerpig scherm.

Eén camera

Dit ontwerp heeft ook gevolgen voor de camera. De selfiecamera kan als achtercamera dienstdoen als het scherm naar achteren wordt gevouwen. Zo heeft het toestel maar één camera nodig.

Of dit ontwerp ook daadwerkelijk in productie wordt genomen, is nog afwachten; veel patenten worden alleen maar vastgelegd om het idee te beschermen en om concurrenten voor te zijn. Dus of we over enige tijd een vouwbaar Oppo-toestel in de winkels zien liggen, blijft afwachten. Inmiddels zijn LG en Samsung ook vrij ver met deze technologie.

  • Delen:
Apple iPad Pro 12.9 (2017)
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.