Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Pokémon Go-maker komt met soortgelijke Harry Potter-game

Geschreven door
Geplaatst op8 november 2017, 17:19 CategorieGaming

Niantic Labs boekte enorm succes met Pokémon Go. Maar het bedrijf wil natuurlijk meer, want het heeft nu veel kennis en ervaring met augmented reality games voor mobiele telefoons. Dat het komt met een nieuwe game in een andere bekende franchise is dus weinig verrassend.

Harry Potter op je mobiel

De volgende game van Niantic zal de naam Harry Potter: Wizards Unite dragen. Het bedrijf bevestigde dat nieuws aan de site TechCrunch, al werden er vrijwel geen details vrijgegeven. De game moet volgend jaar gelanceerd worden en wordt ontwikkeld in samenwerking met Warner Brothers Interactive en Portkey Games.

Niantic maakte in september bekend dat het zoekt naar mogelijkheden om audio te gebruiken voor toekomstige AR-games Het bedrijf stelde dat het rechtop houden van een smartphone voor langere tijdsperiodes “hen er uit laat zien als idioten”. Het is, in het licht van die opmerking, goed mogelijk dat de Harry Potter-game gebruik maakt van audio als manier om gebruikers op de hoogte te stellen van belangrijke dingen in de buurt.

Volgens TechCrunch maakt de game gebruik van Ingress. Dat is een eerder door Niantic ontwikkeld product. Spelers bewegen zich daarbij rond door de echte wereld, verzamelen power-ups en verdedigen locaties. Dat lijkt op het gym-systeem van Pokémon Go en lijkt ook goed te passen bij een game die verbonden is aan de immens populaire toverwereld van schrijfster J.K. Rowling.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.