Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Qualcomm klaagt Apple aan, dat mogelijk chipcode deelt met Intel

Geschreven door
Geplaatst op3 november 2017, 9:28 CategorieHardware

Het juridische gevecht tussen Apple en Qualcomm komt nog lang niet tot een stop: nu is er een nieuwe rechtszaak gestart. De laatstgenoemde chipfabrikant verdenkt het bedrijf uit Cupertino er namelijk van chipcode te delen met concurrent en chipfabrikant Intel.

Qualcomm vs. Apple: de aanhoudende rechtszaken

Bloomberg schrijft dat chipfabrikant Qualcomm nu Apple voor de rechter heeft gesleept, omdat de iPhone-maker nog wel eens gepatenteerde codes met concurrent en medechipmaker Intel zou hebben gedeeld. In de aanklacht staat dat de processorproducent het bedrijf uit Cupertino ervan verdenkt contractbreuk te hebben gepleegd als het gaat om speciale software die ervoor moet zorgen dat chips in mobiele apparaten met de rest van het apparaat kan communiceren. Dit is een nieuwe zet in de aanhoudende strijd tussen de bedrijven.

Die strijd begon al in januari, toen Apple Qualcomm aanklaagde voor het te veel rekenen voor het gebruik van patenten. Ook zou de chipmaker zijn machtspositie misbruiken door dergelijke bedragen te rekenen. Op dit moment maakt Apple nog steeds producten met daarin chips van zowel Qualcomm als Intel, maar uit een recent bericht blijkt dat Apple wellicht wil overstappen op Intel en Mediatek. De strijd tussen de bedrijven heeft er in elk geval al voor gezorgd dat de chipfabrikant geld heeft moeten inleveren.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS
Apple iPhone 8 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.