Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Qualcomm mogelijk overnameprooi van Broadcom

Geschreven door
Geplaatst op4 november 2017, 0:23 CategorieHardware

Chipfabrikant Qualcomm, bekend als producent van de chips die in de meeste mobiele telefoons en Androidtablets zitten, lijkt een mogelijke overnameprooi te worden van concurrent Broadcom. Dat melden Amerikaanse media.

Broadcom zou honderd miljard dollar over hebben voor de aankoop van Qualcomm. Het zou daarmee de duurste overname ooit worden.

Wifi-chips

Broadcom is in de mobiele wereld wellicht niet zo bekend, maar het is wel de grootste maker van wifi-chips ter wereld. Qualcomm maakt modems. Mocht Broadcom straks Qualcomm als dochterbedrijf bezitten, dan kan het nieuwe bedrijf over de levering van een gecombineerd product beter onderhandelen met grote afnemers als Apple en Samsung. De chips zullen daardoor duurder worden, en daarmee denkt Broadcom waarschijnlijk de superdure deal weer terug te verdienen.

The Internet of Things

Broadcom en Qualcomm zouden samen met gecombineerde middelen ook een flinke zet kunnen geven aan ‘The Internet of Things’, chips die huishoudelijke apparaten via internet laten communiceren met elkaar en met hun eigenaar. Hier valt nog een enorm potentieel aan te boren voor een chipfabrikant.

Patentstrijd

In Amerikaanse media wordt echter gemeld dat het nog niet zeker is dat beide bedrijven samengaan. Qualcomm is overigens in het nieuws vanwege een eigen overname van de kleinere chipfabrikant NXP Semiconductors, voor 47 miljard dollar. Het bedrijf is ook in het nieuws vanwege een megaclaim tegen Apple, voor het schenden van patenten. Apple zou in reactie hierop de Qualcomm-producten niet meer in toekomstige iPads en iPhones willen gebruiken.

  • Delen:
Apple iPad Pro 12.9 (2017)
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.