Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Qualcomm vindt overnamebod Broadcom veel te laag en wijst het af

Geschreven door
Geplaatst op13 november 2017, 18:16 CategorieHardware

Het lag al in lijn der verwachtingen, maar nu is het zeker. Qualcomm wijst het gigantische overnamebod van Broadcom af. Dat laatste bedrijf bood 130 miljard dollar voor de chipfabrikant, maar dat bod is nu formeel afgewezen. Daarmee lijkt de deur geopend voor een lang gevecht dat tot een vijandelijke overname kan leiden.

Te laag bod volgens Qualcomm

Het bestuur van Qualcomm heeft het bod van Broadcom unaniem afgewezen. In een statement stelt men dat het bod van Broadcom “Qualcomm enorm onderwaardeert” en dat de eventuele overname enkel leidt tot “significante onzekerheid”. Dat komt omdat een eventuele overname zou leiden tot een nieuwe technologiereus en het maar de vraag is of toezichthouders wereldwijd dat willen.

Qualcomm gelooft verder dat het prima zelf verder kan en dan vooral om “de transitie naar 5G te leiden”. Dat laatste lijkt ook wel te kloppen, maar het is op dit moment ook even de vraag of de Amerikaanse chipfabrikant het wel zelfstandig volhoudt. Sinds het in een dispuut met Apple verwikkeld is, zakte niet alleen de winst in, maar blijken ook Android-fabrikanten bloed te ruiken.

Gespeculeerd wordt dat bij een hoger overnamebod Qualcomm wel akkoord zou kunnen gaan. Dat concluderen sommige kenners op basis van de opmerking over het onderwaarderen. Het kan een onderhandelingstactiek zijn, al kan je je afvragen of dat wel klopt. Het is wel erg publiekelijk namelijk, waar dit soort onderhandelingen normaliter achter gesloten deuren plaatsvinden.

  • Delen:
Apple iPad Pro 12.9 (2017)
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.