Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Razer Phone officieel aangekondigd: smartphone met scherm met 120Hz

Geschreven door
Geplaatst op2 november 2017, 10:48 CategorieAndroid

De Razer Phone is eindelijk onthuld. Het is een smartphone met een 5,72″-display die beschikt over een beeldverversing van 120Hz. Onder de motorkap zit een Qualcomm Snapdragon 835-processor, samen met 8 GB aan werkgeheugen en 64 GB aan opslagruimte.

Dit is de Razer Phone

Fabrikant Razer heeft de Razer Phone onthuld, een grote smartphone met een 120Hz ‘Ultramotion’-display. De telefoon biedt ondersteuning aan voor QuickCharge 4+ en heeft onder de motorkap high-end specs als 8 GB aan werkgeheugen en een Qualcomm Snapdragon 835-processor. Ook is er 64 GB aan interne opslagruimte (uitbreidbaar met een micro-sd-kaart) en heeft het toestel een accu van 4.000 mAh. Vooralsnog komt de Phone niet naar Nederland toe, maar zal die wel elders in Europa te koop zijn voor 750 euro.

Het scherm is 5,72-inch groot en beschikt over een resolutie van 1.440 bij 2.560 pixels. Dat scherm is voorzien van Qualcomms QSync (vergelijkbaar met Nvidia’s G-Sync of FreeSync van AMD): dat betekent dat je weinig tot geen vertraging in het beeld ziet wanneer de framerate onder de honderdtwintig frames per seconde komt. Het scherm kan de weggevallen frames zelf oppakken, waardoor je dus – in theorie – altijd een mooi en vloeiend beeld gepresenteerd krijgt. Handig voor games, maar ook voor virtualrealityervaringen.

De vraag is nu hoe het apparaat met al die technologie omgaat en wat dat betekent voor de accuduur. Een resolutie van 1.440p aanhouden kost al veel energie, maar nu heeft het toestel een dubbele framerate. Gelukkig is de Snapdragon 835 erg capabel, maar dat is wel iets om in de gaten te houden. Qua design lijkt de Razer Phone op de Nextbit Robin, maar dan groter en dikker. Dat hoeft niet meteen een nadeel te zijn, aangezien die Robin slecht scoorde op accuduur. De Phone heeft met 4.000 mAh in elk geval genoeg energie om op te teren.

De Razer Phone zal in twee versies worden gelanceerd: een gewone en een speciale editie. De normale editie beschikt over een zwart Razer-logo, terwijl de speciale een groen Razer-logo zal dragen. Het toestel wordt geleverd met Android 7.1.1, en krijgt Oreo in het eerste kwartaal van 2018. De frontcamera beschikt over acht megapixel; de dubbele camera op de achterkant over twee keer twaalf megapixel. Verder treffen we op de voorkant stereospeakers aan, is er een dac (gecertificeerd door THX) en is er geen koptelefoonaansluiting.

  • Delen:
Apple iPad Pro 12.9 (2017)
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.