Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung ontwikkelt batterij die sneller opgeladen kan worden

Geschreven door
Geplaatst op28 november 2017, 9:28 CategorieHardware

Samsung heeft een nieuwe, speciale batterij ontwikkeld die veel sneller dan gebruikelijk opgeladen kan worden. Daar waar de meeste batterijen nu meestal binnen één of twee uur wel zijn opgeladen, zou deze accu binnen twintig minuten helemaal vol zijn.

Samsung ontwikkelt nieuwe batterij

Hoewel onze smartphones steeds meer kunnen en steeds krachtiger worden, valt op dat de ontwikkeling van de batterijen in onze toestellen niet even snel mee ontwikkelt. De accu’s in mobiele apparaten zijn inmiddels wel stukken beter dan bijvoorbeeld tien jaar geleden, maar heel veel mensen laden hun apparaten nog steeds in de nacht op. Kortom: er is ruimte voor verbetering en die verbetering kan Samsung ons misschien geven. Het bedrijf heeft namelijk gewerkt aan een nieuwe accu, die het opladen inkort ten opzichte van nu.

De afdeling binnen Samsung die verantwoordelijk is voor onderzoek en ontwikkeling is er namelijk in geslaagd bal van grafeen te produceren, die kan worden gebruikt in een lithium-ion-batterij. Met die techniek gaan batterijen niet alleen langer mee, ze kunnen dus ook sneller worden opgeladen: namelijk binnen twaalf minuten (maar in de praktijk zal dit vaak iets langer zijn). Nu de technologische industrie steeds afhankelijker wordt van batterijen (ze zitten tegenwoordig ook in auto’s) is een dergelijke ontwikkeling meer dan welkom.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 8
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.