Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google brengt splitscreenmodus naar Chrome OS

Geschreven door
Geplaatst op13 november 2017, 9:24 CategorieChrome OS

Het wordt straks makkelijker om te multitasken in Chrome OS. Er komt een splitscreenmodus voor tablets, waarmee je twee apps naast elkaar kan draaien. De functie is nog niet volledig af en geldt als experimenteel, maar kan wel al ingeschakeld worden.

Splitscreen in Chrome OS

De functie werd geïntroduceerd door Google-medewerker William Greene in een korte blog op Google Plus. Om de functie te kunnen gebruiken, moet je de ontwikkelaarsversie van Chrome OS draaien en beschikking hebben over versie 62. De functie is vervolgens erg eenvoudig in gebruik: je opent de overzichtsmodus en kan apps vervolgens naar de zijkanten van het scherm slepen. Dat ziet er dan als volgt uit.

Dankzij deze toevoeging wordt het gebruiken van Chrome OS, als je een apparaat in tabletmodus gebruikt, een stuk eenvoudiger. Tot nu toe was het altijd zo dat als je een Chromebook in tabletmodus gebruikte, het actieve venster groter wordt gemaakt en dat je het niet groter of kleiner kunt maken.

Heel intuïtief was dat niet, want zo beschikte Android al over een splitscreenmodus die het makkelijker maakte om te multitasken. Voorlopig is de functie beschikbaar binnen de ontwikkelaarsversie van het besturingssysteem. Wanneer Google deze naar de reguliere variant zal brengen is nog niet bekend.

  • Delen:
Apple iPad Pro 12.9 (2017)
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.