Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Spyware’ van HP kan ervoor zorgen dat je laptop trager wordt

Geschreven door
Geplaatst op29 november 2017, 10:09 CategorieWindows

Gebruikers van computers en laptops van HP hebben gemerkt dat hun systeem soms trager is dan normaal en dat komt door deze ‘spyware’. Het bedrijf heeft inmiddels op de aantijgingen gereageerd en verzekert gebruikers dat ze dat software kunnen verwijderen.

‘Spyware’ gevonden op laptops en pc’s van HP

Gebruikers van HP-computers en -laptops hebben zogenaamde ‘spyware’ gevonden op hun systemen. Deze software verzamelt allerlei gegevens van de gebruiker, zowel op het gebied van hardware als software. Computerworld schrijft dat het gaat om HP Touchpoint Analytics Client. Gebruikers zijn hier woedend over. Niet alleen is het zo dat HP dus data bijhoudt, ook zijn die gebruikers hiervan niet op de hoogte gebracht. Het is ook nog niet duidelijk hoe en wanneer het programma op de pc’s, laptops en tablets van het bedrijf is gekomen.

Naast het feit dat de computer je dus in de gaten houdt, is het zo dat het best wat van je systeem vergt. Veel gebruikers laten weten dat hun systemen trager zijn geworden sinds de ‘spyware’ aanwezig is. HP heeft inmiddels op de aantijgingen gereageerd en heeft gezegd dat de software gewoon te verwijderen door iedereen en dat die wordt gebruikt voor het verzamelen van diagnostische informatie, die alleen met HP wordt gedeeld wanneer de gebruiker daar expliciet toestemming voor geeft. Desondanks blijven dit soort dingen toch best eng.

  • Delen:
hp spectre x360-2017
HP Spectre x360 (2017)
Windows 10

Reacties

  1. Fabry
    30 november, 2017 om 9:02

    Misschien handig als er ook eegedeeld zu worden hoe die software erwijderd kan worden
    Grts

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.