Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chatapp Telegram krijgt nieuwe functies en vernieuwd ontwerp

Geschreven door
Geplaatst op15 november 2017, 15:46 CategorieApplicaties

Telegram is een populaire chatapp, die vandaag voorzien is van een flinke nieuwe update. Het gaat om versie 4.5, die niet alleen nieuwe functies toevoegt, maar ook enkele kleine cosmetische verbeteringen bevat. Dat laatste was nodig zodat de app goed functioneert op de iPhone X.

Nieuwe functies Telegram

Telegram heeft een paar belangrijke nieuwe functionaliteiten toegevoegd aan de app. Voor het eerst is het mogelijk om meerdere foto’s in één keer in een album te verzenden. Maximaal mogen daar tien foto’s of tien video’s in zitten, waarbij de ontvanger dan als het ware één bericht ontvangt met daarin al die foto’s.

Ook kunnen gebruikers voortaan berichten bewaren in de app. Als je een bericht selecteert, tref je nu bovenin de optie ‘bewaarde berichten’ aan. Daar kan je berichten plaatsen, maar ook eerder opgeslagen berichten bekijken. Elk appje dat zich daar bevindt, vormt een link naar het bijbehorende gesprek.

Tot slot heeft de ontwikkelaar van de app nog de zoekmachine verbeterd. Het algoritme dat gebruikt wordt voor publieke kanalen, groepen en bots is nu breder beschikbaar. Je kan nu op basis van hun titel naar bots en op publieke kanalen zoeken. De resultaten worden gesorteerd op basis van hun populariteit.

Cosmetische veranderingen

Telegram heeft dus drie grote nieuwe functies gekregen, maar is ook op cosmetisch vlak verbeterd. Gebruikers van de iPhone X zullen zien dat de app aangepast is op de Apple-telefoon. In de nieuwe versie zijn knoppen verplaatst, zodat ze niet langer in de weg van de uitsparing van de telefoon staan.

De vernieuwde versie van de chatapp is vanaf vandaag beschikbaar.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.