Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Toestellen van OnePlus bevatten nog een app die informatie verzamelt

Geschreven door
Geplaatst op16 november 2017, 10:17 CategorieAndroid

Er is wederom een app ontdekt die informatie over de gebruiker verzamelt op de toestellen van OnePlus. Dit is de tweede in korte tijd. Eerder werd er al een soortgelijke applicatie ontdekt. Ook werd er onlangs nog een zwakke plek ontdekt, die toegang biedt tot de root van de smartphone.

Nog een app die informatie verzamelt op OnePlus-toestellen

Eigenaars van een OnePlus-toestel hebben het niet gemakkelijk op dit moment. Zo is er onlangs een beveiligingslek geconstateerd, die gelukkig wel snel gedicht wordt. Maar daar houdt de ellende niet bij op, want nu is er wederom een applicatie gevonden die informatie verzamelt over de gebruiker. De app in kwestie die dit doet is OnePlusLogKit, die gegevens van je wifi-netwerk, nfc- en zelfs gps-chip opslaat. Ook kan de app bekijken welke diensten er momenteel in gebruik zijn en zien hoe het ervoor staat met de accu van het toestel.

Waarschijnlijk is deze app bedoeld voor OnePlus zelf, zodat ze gebruikers mogelijk beter kunnen helpen als er wat aan de hand is. Helaas is het echter ook zo dat deze informatie gevoelig is en in slechte handen verkeerd gebruikt kan worden. Het ergste is misschien nog wel dat het toestel de gegevens op een sd-kaart opslaat, waardoor de info toegankelijk is. Door *#800# in te tikken op het numerieke toetsenbord van je telefoonapp, krijg je toegang tot die gegevens. Maar kwaadwillende die daar speciaal een app voor zouden maken dus ook.

OnePlus heeft nog niet gereageerd op deze situatie, dus het is ook nog niet bekend wat de fabrikant van plan is met dit nieuwe beveiligingsprobleem.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS
Apple iPhone 8 Plus
iOS
Apple iPad Pro 12.9 (2017)
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.