Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Wetenschappers leggen link tussen auto-ongelukken en Pokémon Go

Geschreven door
Geplaatst op26 november 2017, 23:09 CategorieGaming

Pokemon Go wordt gelinkt aan 47 procent van de auto-ongelukken in de buurt van Pokestops, waar spelers van het spel hun broodnodige Pokeballen kunnen halen. Wetenschappers in Amerika hebben dat uitgezocht.

De wetenschappers van Purdue University legden de data van twaalfduizend ongelukken in één county over een kaart met Pokestops. De conclusie luidde meteen dat er veel meer ongelukken waren gebeurd in de buurt van deze Pokestops dan elders.

Verkeersslachtoffers

Ook brengen ze twee dodelijke verkeersslachtoffers in direct verband met het spel, dat op de smartphone wordt gespeeld. Zonder de introductie van Pokemon Go hadden die mensen waarschijnlijk nog geleefd, luidt hun conclusie.

Over heel Amerika, hebben ze berekend, zijn er vanwege het spel dik 145.00 auto-ongelukken gebeurd met bijna dertigduizend gewonden en nog eens 256 verkeersdoden. Alle kosten van die ongelukken en de nasleep ervan bij elkaar opgeteld, komen ze ergens tussen de 2 en de 7,3 miljard dollar uit, in slechts 148 dagen.

Niet rijden

Nu heeft producent Niantic al een aantal maatregelen getroffen om te voorkomen dat mensen Pokemon Go achter het stuur spelen. Zodra de smartphone door heeft dat hij te snel beweegt, komt er een mededeling in beeld die waarschuwt dat het onveilig is om het spel al rijdend te spelen. Je moet dan aangeven dat je een passagier bent, anders mag je het spel niet in.

En bij Pokestops valt alleen te oogsten als er heel langzaam wordt gereden of stilgestaan. Wat wellicht een nieuw probleem betekent met achteropkomend verkeer.

Afleiding

Het grootste probleem, aldus de wetenschappers, is de afleiding door de game tijdens het rijden. Echter, ze geven meteen toe dat dit ook geldt voor een hoop andere apps.

  • Delen:
Apple iPad Pro 12.9 (2017)
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.