Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

WhatsApp introduceert straks groepschats waarin enkel beheerder kan appen

Geschreven door
Geplaatst op16 november 2017, 14:10 CategorieApplicaties

Het lijkt erop dat WhatsApp met een interessante update komt voor groepschats. Het heeft binnen de bètaprogramma’s van Android en iOS een update uitgebracht, waar sommige gebruikers vermoedelijk erg blij mee zullen zijn.

WhatsApp verandert groepschats

Iedereen kent het wel: je zit in een groepsapp waar je ook echt in wil zitten, maar wordt daar overvallen door een constante stroom berichten. Dat is vervelend, want soms mis je dan nuttige informatie omdat je niet altijd de tijd (en zin) hebt om tientallen – zo niet honderden – berichten terug te lezen.

WhatsApp maakt het daarom mogelijk voor groepsbeheerders om niemand toe te staan berichten, plaatjes, video’s, documenten en andere content te versturen. Op die manier verandert een groepschat in een soort berichtenbord, waarbij alleen de meest relevante content verspreid wordt.

Voor mensen die dan alsnog een bericht willen versturen binnen de groepsapp, komt er dan een extra knop, waarmee ze toestemming kunnen vragen van de beheerder. Het maakt groepschats potentieel extra interessant voor bijvoorbeeld nieuwsmedia, de onderwijssector of het bedrijfsleven. Zo kunnen immers belangrijke mededelingen gedaan worden zonder dat er dan tig reacties op komen.

Snel nieuwe functies

De afgelopen maanden zijn er in rap tempo nieuwe functies toegevoegd aan de immens populaire berichtenapp WhatsApp. De belangrijkste recente update is dat het mogelijk werd om berichten na verzending te verwijderen. Volgend jaar schijnt het ook mogelijk te worden om in groepen te videobellen.

 • Delen:
Apple iPhone 8 Plus
iOS
Apple iPhone X
iOS

Reacties

 1. Marian Bongaarts
  17 februari, 2018 om 9:54

  Mijn overleden zus is automatisch uit de groeps app verdwenen.
  Hoe kan dit en is het mogelijk om haar weer toe te voegen zodat haar berichtjes bewaard blijven.

 2. Rudolph
  18 juni, 2018 om 15:27

  Is al bekend wanneer het mogelijk wordt voor groepsbeheerders om niemand toe te staan berichten, plaatjes, video’s, documenten en andere content te versturen ? Of is dat al mogelijk?

 3. Linda
  16 oktober, 2018 om 8:05

  Is het mogelijk om ook af te schermen dat anderen zien wie er in de groep zitten?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.