WhatsApp introduceert straks groepschats waarin enkel beheerder kan appen

16 november 2017 1 Minuut 3 Reacties
whatsapp-november

Het lijkt erop dat WhatsApp met een interessante update komt voor groepschats. Het heeft binnen de bètaprogramma’s van Android en iOS een update uitgebracht, waar sommige gebruikers vermoedelijk erg blij mee zullen zijn.

WhatsApp verandert groepschats

Iedereen kent het wel: je zit in een groepsapp waar je ook echt in wil zitten, maar wordt daar overvallen door een constante stroom berichten. Dat is vervelend, want soms mis je dan nuttige informatie omdat je niet altijd de tijd (en zin) hebt om tientallen – zo niet honderden – berichten terug te lezen.

WhatsApp maakt het daarom mogelijk voor groepsbeheerders om niemand toe te staan berichten, plaatjes, video’s, documenten en andere content te versturen. Op die manier verandert een groepschat in een soort berichtenbord, waarbij alleen de meest relevante content verspreid wordt.

Voor mensen die dan alsnog een bericht willen versturen binnen de groepsapp, komt er dan een extra knop, waarmee ze toestemming kunnen vragen van de beheerder. Het maakt groepschats potentieel extra interessant voor bijvoorbeeld nieuwsmedia, de onderwijssector of het bedrijfsleven. Zo kunnen immers belangrijke mededelingen gedaan worden zonder dat er dan tig reacties op komen.

Snel nieuwe functies

De afgelopen maanden zijn er in rap tempo nieuwe functies toegevoegd aan de immens populaire berichtenapp WhatsApp. De belangrijkste recente update is dat het mogelijk werd om berichten na verzending te verwijderen. Volgend jaar schijnt het ook mogelijk te worden om in groepen te videobellen.

Reacties (3)