Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Winstmarge iPhone X hoger dan goedkopere iPhone 8

Geschreven door
Geplaatst op7 november 2017, 9:42 CategorieiPhone

Apple blijkt fors te verdienen aan de iPhone X, zijn nieuwe vlaggenschip. Sterker nog, volgens een analyse houdt het bedrijf er meer aan over dan de iPhone 8. Dat terwijl de X wel duurder is om te maken, maar omdat het apparaat voor een fors hogere prijs wordt verkocht, verdient Apple er alsnog meer op.

iPhone X kostprijs

De iPhone X kost volgens TechInsights, een firma die apparatuur uit elkaar haalt en de verschillende componenten analyseert, 357,50 dollar om te maken. Het apparaat wordt daarentegen verkocht voor 999 dollar. Daarmee is de winstmarge 64 procent. De iPhone 8 gaat voor 699 dollar over de toonbank en heeft een marge van 59 procent.

De kostprijs van het vlaggenschip komt op dat bedrag door verschillende ontwerpkeuzes. Zo kost het 5,8-inch oled-scherm en de bijgehorende onderdelen 65,50 dollar om te maken. Dat is bijna dubbel zoveel als de iPhone 8, waarvan het 4,7-inch display 36 dollar kost. Dat komt doordat de lcd-technologie die in het scherm van de 8 verwerkt zit, een stuk goedkoper is.

Een andere duur uitpakkende keuze is het roestvrij staal dat het chassis van de iPhone X vormt. Dat kostte 36 dollar, tegenover de 21,50 dollar die Apple moest neertellen voor het chassis van de iPhone 8.

  • Delen:
Apple iPhone 8 Plus
iOS
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.