Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

YouTube-app toont hdr-video’s in maximale kwaliteit van 1080p

Geschreven door
Geplaatst op6 november 2017, 9:52 CategorieApplicaties

Google heeft de YouTube-app van een update voorzien die de instellingen van de hdr-mogelijkheden heeft aangepast. Het is niet meer mogelijk video’s in 1440p te bekijken met high dynamic range (hdr) aan; dat kan nu maximaal in 1080p worden bekeken.

YouTube-video’s in hdr in lagere resolutie

Het is sinds september mogelijk Youtube-video’s in high dynamic range te bekijken. High dynamic range, ook wel hdr genoemd, is een beeldtechnologie waarmee kleuren beter tot hun recht komen. Lees daar hier alles over. Op moment van schrijven werkt de technologie nog maar op een handjevol apparaten, maar toch zijn er al een aantal problemen opgedoken. Er vinden namelijk prestatieproblemen plaats wanneer video’s in hdr worden bekeken. Helemaal wanneer die video’s in de hoogste resolutie staat (1440p).

Daarom heeft Google besloten om de optie voor 1440p in combinatie met hdr uit te schakelen binnen de YouTube-app. Waarom is niet duidelijk, maar het lijkt erop dat het bedrijf niet in staat is een oplossing te vinden voor dit moderne probleem. De video’s in hdr zijn nu maximaal in de kwaliteit 1080p te bekijken. En dat terwijl gebruikers van onder meer de Sony Xperia XZ Premium melden geen problemen te zijn tegenkomen. Ook de Google Pixel 2 XL lijkt nergens last van te hebben. Welke toestellen wel problemen hebben, is onduidelijk.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.