Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Zo bestuur je Homekit met Apple iPhone X

Geschreven door
Geplaatst op15 november 2017, 15:46 CategorieGesponsord

Met Homekit bestuur je via je iPhone al je slimme apparaten thuis. Het smart home-platvorm legt verbinding tussen de slimme apparaten van verschillende fabrikanten. In dit artikel leggen we uit hoe je Homekit bedient met de nieuwe Apple iPhone X.

Homekit apparaten

Natuurlijk heb je eerst een aantal apparaten die met Homekit compatibel zijn nodig. Die zijn te herkennen aan het ‘Works with Homekit’-plaatje. Dat kunnen eigenlijk bijna alle slimme apparaten voor thuis zijn, hoewel niet iedere fabrikant het platform van Apple ondersteunt.

De slimme thermostaten van Honywell, beveiligingscamera’s van Logitech en Hue-lampen van Philips ondersteunen bijvoorbeeld wel Homekit. Maar de slimme apparatuur van Nest en de beveiligingsapparaten van Somfy dan weer niet. Let daar dus op bij aankoop van je slimme apparatuur.

Homekit instellen

Homekit is als het ware de verbindende factor tussen al die apparaten van verschillende fabrikanten. Om het maximale uit je slimme huis te halen, moet je eerst Homekit goed instellen. Dat doe je via de Woning-app op je Apple iPhone X.

Allereerst moet je natuurlijk al je apparaten koppelen. Daarvoor moet je de code die bij het apparaat hoort scannen met de Woning-app. Als je bijvoorbeeld een Philips Hue-systeem koppelt moet je ook voor alle lampen een naam instellen, zodat je ze makkelijk kunt aanspreken.

Homekit werkt met scènes en zones. Een scène is een bepaalde gebeurtenis waar een aantal acties bij horen. Bijvoorbeeld het uitschakelen van je lichten en het inschakelen van het alarm als je naar bed gaat. Zones zijn bepaalde gebieden in je huis die met elkaar gelinkt zijn. Zo kun je bijvoorbeeld in een keer alle lampen, de speakers en de verwarming op de zolder tegelijk uitzetten.

Om nog beter gebruik te maken van Homekit kun je ook acties automatiseren. Zo zorg je dat het licht uitgaat als je het huis verlaat of dat je speakers beginnen te spelen als je het licht aandoet. Homekit handmatig besturen is dan al bijna niet meer nodig.

Homekit besturen

Als je toch nog zelf dingen wilt bedienen in Homekit kan dat eenvoudig met je iPhone X. Daarvoor kun je kiezen tussen de Woning-app of spraakopdrachten via Siri.

In de Woning-app kun je handmatig al je apparaten bedienen. Dat kan via de ingestelde scènes en zones, of gewoon apart. Sommige apparaten hebben extra opties, die je kunt bereiken door de het apparaat ingedrukt te houden. Wanneer je een apparaat aan je favorieten toevoegt kun je hem ook via het bedieningspaneel van je iPhone X of eventueel je Apple Watch bedienen.

Nog makkelijker is het om Homekit te bedienen via Siri. Dan kun je spraakopdrachten geven om je apparaten te bedienen. Zeg bijvoorbeeld “Hé Siri, zet het licht in de woonkamer uit” om de lichten te bedienen of “Hé Siri, ik ben thuis” om je thuis-scène te activeren.

Dit artikel is tot stand gekomen in opdracht van KPN.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.