Apple brengt iOS 11.2.1 uit met oplossing voor Homekit-probleem

14 december 2017 1 Minuut 2 Reacties
ios-11-zee

Voor iPad- en iPhone-bezitters is het nu mogelijk iOS 11.2.1 te downloaden, met een oplossing voor het Homekit-probleem. Er zat een lek in dat protocol, waardoor toegang van buitenaf mogelijk was. Apple zegt dat dit probleem nu is verholpen.

Download iOS 11.2.1 voor oplossing Homekit-bug

Vorige week kwam in het nieuws dat er een bug in Homekit zat, het smarthomeprotocol van Apple, waarmee kwaadwillenden toegang van buitenaf kregen. Deze bug werd veroorzaakt door de release van iOS 11.2, die een week geleden is uitgebracht. Nu is iOS 11.2.1 beschikbaar, zo snel achter iOS 11.2. Deze update moet ervoor zorgen dat het probleem wordt opgelost en dat mensen niet zomaar meer van buitenaf dingen als je sloten of ramen kunnen openmaken. Na het updaten hoef je zelf niets meer te doen.

iOS 11.2.1 is beschikbaar voor het gros van de iPods, iPhones en iPads die ook naar de vorige versie geüpdatet konden worden. Het gaat om de volgende modellen:

  • iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X
  • iPad 4, iPad Air en de iPad Air 2
  • iPad Pro, iPad Pro 9.7 en iPad 2017
  • iPad mini 2, iPad mini 3 en iPad mini 4
  • iPod touch, de zesde generatie

Als het goed is krijg je automatisch een melding van de update, maar als je niet wil of kunt wachten, kun je ook op de volgende manier de installatie van de update starten:

  1. Ga naar de instellingen op je iPhone, iPad of iPod.
  2. Druk op “algemeen”.
  3. Ga naar “Software-update”.
  4. Als het goed is krijg je nu stappen op je scherm te zien die je kunt volgen.

Reacties (2)