Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple brengt volgend jaar drie nieuwe iPhones uit, waaronder een met lcd-scherm’

Geschreven door
Geplaatst op8 december 2017, 12:41 CategorieiPhone

Ondanks dat de iPhone X net een maand te koop is, zijn er al genoeg verhalen rond opvolgers. Naar het schijnt wil Apple volgend jaar drie nieuwe iPhones presenteren, waarvan er twee een oled-scherm krijgen. Dit jaar werden naast de iPhone X ook de iPhone 8 en 8 Plus gepresenteerd, waarvan enkel de eerste gebruik maakte van oled-technologie.

Nieuwe iPhones

Bronnen van het doorgaans betrouwbare Nikkei Asian Review stellen dat Apple volgend jaar september drie nieuwe iPhones presenteert. Twee daarvan zullen volgens de bronnen voorzien worden van een oled-scherm. Het gaat om een 5,8-inch en een 6,3-inch toestel. Daarnaast zal er een 6,1-inch lcd-model uitgebracht worden.

Interessant aan de verhalen is dat het lcd-model naar verluidt ook een metalen achterkant krijgt. De andere twee modellen lijken dan weer een glazen achterkant krijgen, al is dat niet helemaal zeker. Dat glas is wel nodig om de iPhone draadloos te kunnen opladen – een techniek die Apple voor het eerst met de iPhone X onthulde.

Minder afhankelijk van Samsung

Apple is volgens de bronnen van Nikkei tot deze beslissing gekomen om iets minder afhankelijk te zijn van Samsung. Het bestelt al zijn oled-schermen bij die concurrent en betaalt daar een flinke duit voor. Dat vindt Apple natuurlijk niet heel fijn en dus wil het nog lcd-schermen bestellen bij andere bedrijven.

Een andere reden achter deze keuze schijnt te liggen in het prijskaartje dat aan de iPhone-modellen hangt. De iPhone X is de duurste Apple-telefoon ooit, met een prijs van meer dan 1.100 euro. Dat schrikt sommige consumenten af en dus moet Apple ook goedkopere modellen uitbrengen. Een lcd-scherm maakt het toestel iets goedkoper.

  • Delen:
Apple iPhone 8 Plus
iOS
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.