Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple is voornemens Shazam over te nemen voor 400 miljoen dollar

Geschreven door
Geplaatst op11 december 2017, 9:37 CategorieApplicaties

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan is Apple momenteel voornemens om de muziekherkenningsdienst Shazam over te nemen. Met de applicatie is het mogelijk te achterhalen naar welk nummer je luister op de radio of een andere muziekbron.

Apple wil Shazam overnemen – gerucht

Volgens de nieuwste geruchten is het zo dat Apple momenteel in de laatste fase zit van de overname op Shazam, een applicatie waarmee je kunt achterhalen naar welke muziek je luistert, schrijft TechCrunch. De deal wordt verder belicht op Recode, waar staat beschreven dat het bedrijf uit Cupertino 400 miljoen dollar over heeft voor de nog altijd populaire applicatie. Dat Apple deze app wil overnemen is helemaal niet zo gek als je bedenkt dat mensen via de dienst muziek kunnen kopen bij iTunes, en dat Apple daar geld op moet inleveren.

The Wall Street Journal schrijft dat Shazam goed is voor tien procent van de verkopen op iTunes en dat dit voor de app de grootste bron van inkomsten is. Ook is de technologie van de app interessant voor Apple, met de Apple HomePod in aantocht. Daarnaast kan Apple effect hebben op concurrenten Spotify en Google Play Music, wanneer de applicatie bijvoorbeeld wordt platgelegd (en de technologie naar een andere app zou verhuizen); ook voor die diensten is deze app waardevol. Het wachten is nu op een bevestiging vanuit Apple.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.