Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple voegt rijbaanaanwijzingen toe aan Nederlandse versie Kaarten-app

Geschreven door
Geplaatst op14 december 2017, 13:11 CategorieApplicaties

Apple heeft een interessante nieuwe functie naar de Kaarten-app gebracht. Waar het voorheen enkel in de Verenigde Staten en Duitsland mogelijk was om gebruik te maken van rijbaanaanwijzingen, is die functionaliteit er nu ook voor Nederlanders.

Navigeren met Apple Kaarten

Rijbaanaanwijzingen werden met de release van iOS 11 geïntroduceerd in de Apple-app. Dat maakt navigeren een stuk makkelijker en brengt de functionaliteit van de app wat dichter bij de grote concurrent Google Maps. De Apple-app laat boven in beeld duidelijk zien welke rijbaan je moet hebben.

Apple voegt sinds iOS 11 een heleboel nieuwe functies toe aan zijn navigatieapp. Zo zijn er in de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk ook snelheidsaanwijzingen. Ook werkt de app sinds de update naar het nieuwe besturingssysteem ook binnenshuis. De app kan je bijvoorbeeld door een winkelcentrum of luchthaven laten navigeren.

In Nederland is de plattegrond van luchthaven Schiphol al toegevoegd aan de applicatie, waarmee duidelijk is waar zich wat bevindt. Een andere functie die Apple dit jaar toevoegde aan de app is informatie over het Nederlandse openbaar vervoer. Daarnaast gaat er al een tijdlang het gerucht rond dat er door de technologiereus gewerkt wordt aan een concurrent voor Google Street View.

Overigens zijn de rijbaanaanwijzingen wel al beschikbaar, maar heeft Apple zijn ondersteuningspagina nog niet bijgewerkt.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS
Apple iPhone 8 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.