Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple werkt aan eigen chip voor energiebeheer voor in iPhone en iPad’

Geschreven door
Geplaatst op1 december 2017, 9:17 CategorieHardware

Als we nieuwe geruchten mogen geloven, dan werkt Apple op dit moment achter de schermen aan een eigen chip voor energiebeheer. Het bedrijf uit Cupertino wil zo minder afhankelijk worden van de huidige leverancier Dialog Semiconductor.

Apple werkt aan eigen energiebeheerchip – gerucht

Apple ontwerpt een eigen chip voor het beheren van energie, zodat het bedrijf minder afhankelijk zou kunnen zijn van de huidige leverancier Dialog Semiconductor. Dat schrijft Nikkei Asian Review. Een anonieme bron meldt dat het bedrijf vanaf volgend jaar wil beginnen met het vervangen van de chips, die dan in de helft van alle iPhones en iPad moet zitten. Een andere bron zegt dat dit pas vanaf 2019 lukt. De nieuwe chips zouden de ‘meest geavanceerde’ chips ooit zijn op het gebied van energiebeheer, die de batterijduur moet opschroeven.

Het bedrijf uit Cupertino mag dan wel de nieuwste chips zelf ontwerpen, zoals het er nu naar uitziet, toch worden ze gemaakt door Taiwan Semiconductor (die ook de chips van Dialog Semiconductor maakt). Dialog maakt nu nog chips voor iPhone, iPad en Apple Watch en haalt daarmee 74 procent van de omzet binnen. Het is dan ook niet vreemd dat de aandelen van deze fabrikant zijn gezakt sinds dit nieuws naar buiten kwam. Investeerders zijn nu bang dat de boel in elkaar zakt. Apple heeft zelf nog niets over deze stap naar buiten gebracht.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.