Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple biedt verontschuldigingen aan voor langzamer maken iPhones

Geschreven door
Geplaatst op29 december 2017, 9:50 CategorieiPhone

In een brief heeft Apple zijn excuses aangeboden voor het “misverstand” rond oudere iPhones die bewust langzamer gemaakt worden. “We weten dat sommigen van jullie het gevoel hebben dat Apple je heeft laten zitten. Daarvoor bieden we onze verontschuldigingen aan”, schrijft het bedrijf.

Goedkopere nieuwe iPhone-batterij

De batterij van een iPhone 6 of later kan vanaf eind januari tot en met december 2018 goedkoper vervangen worden. In de Verenigde Staten zal de accu 29 dollar kosten, wat 50 euro goedkoper is dan de oorspronkelijke prijs. Apple belooft ook dat het in 2018 functies toevoegt aan iOS die inzichtelijk maken of de accu van een telefoon nog houdbaar is.

Apple-gebruikers geloofden al langer dat hun iPhone langzamer werd om verkopen van nieuwe modellen te stimuleren. Dat bleek niet het geval, maar wel bleek Apple de oudere telefoons bewust langzamer te maken om de batterij te sparen. Het ging daarbij om de iPhone 6, 6S, 6SE en 7.

Langzamere iPhones

Een ontwikkelaar ontdekte dat de oudere iPhones langzamer werden met nieuwe software-updates. Dat was volgens Apple gedaan omdat de toestellen anders teveel van de accu vroegen. Uit een ander artikel dat het Amerikaanse bedrijf publiceerde, blijkt dat de processor langzamer wordt gemaakt als de software een bepaalde combinatie van “temperatuur van het apparaat, de laadcapaciteit van de batterij en de status daarvan”.    

Als iOS ziet dat aan specifieke voorwaarden binnen die combinatie voldaan wordt, dan wordt de CPU en de GPU iets langzamer gemaakt. Dat is dus volgens Apple niets definitiefs: de toestellen zijn alleen kortere tijd langzamer zodat ze niet ineens uitvallen.

Apple sluit zijn brief nog af met de opmerking dat “we altijd gewild hebben dat consumenten hun iPhones zo lang als mogelijk kunnen gebruiken”.

  • Delen:
Apple iPhone 6S Plus
iOS
Apple iPhone X
iOS
Apple iPhone 8 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.