Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple kan zich opmaken voor rechtszaken over tragere iPhones

Geschreven door
Geplaatst op27 december 2017, 13:11 CategorieiPhone

Vorige week werd bekend dat Apple bewust sommige iPhones trager had gemaakt. Dit nieuws werd door John Poole, de man achter de benchmark Geekbench, bekend gemaakt. Volgens hem werden de telefoons langzamer vanaf iOS-versie 10.2.1. Telefoons waarvan de accucapaciteit afnam gingen trager werken door de update.

Volgens Apple was dit echter een noodzakelijke actie. Zo zou de performance van de processor verlaagd moeten worden om ervoor te zorgen dat de iPhones niet vroegtijdig worden uitgeschakeld als de batterij oud, koud of leeg is.

Wat het verhaal ook zou mogen zijn, dit bracht uiteraard vele geruchten de wereld in dat Apple oudere modellen bewust trager zou maken, zodat mensen eerder een nieuwer model zouden kopen. Veel mensen zijn niet blij met deze actie. Apple kan zich in de Verenigde Staten op gaan maken voor verschillende aanklachten omtrent de tragere iPhones, zo meldt Venturebeat.

Aanklachten in de Verenigde Staten en Israël

De aanklachten zijn ingediend in verschillende districten, waaronder in Californië, New York en Illinois. Mensen voelen zich misleid door Apple, dat zonder waarschuwing telefoons trager heeft gemaakt om te compenseren voor de slechtere accucapaciteit. Ook in Israël is inmiddels een zaak ingediend.

Het wordt interessant om te zien wat er met de aanklachten omtrent tragere iPhones gaat gebeuren. Mochten de zaken voor de rechter uitgevochten worden dan kan de eventuele uitspraak consequenties hebben voor miljoenen iPhone-gebruikers wereldwijd.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.