Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De beste games voor op je smartphone en tablet #3

Geschreven door
Geplaatst op10 december 2017, 8:30 CategorieGaming

In de rubriek De beste games voor op je smartphone en tablet vertellen we je welke games je beslist moet spelen op Android, iOS en Windows 10. Zoek je een nieuw spel voor jezelf, voor je kinderen of voor opa en oma? Elke twee weken verschijnt een nieuw artikel in deze rubriek.

Deze keer hebben we drie compleet verschillende games in deze rubriek. We trappen af met Pocket Legends: Adventures. Dit spel is het vervolg op het populaire spel Pocket Legends, dat zeven jaar geleden voor het eerst verscheen. Leuk voor de komende feestdagen is Carcassonne: Official Board Game. Dit klassieke bordspel is omgezet naar de Android-smartphone en tablet en kun je wereldwijd tegen andere spelers spelen. Tot slot het racespel GRID Autosport op de iPhone en iPad. Moet je deze games spelen? Of kun je ze beter overslaan? We vertellen je er alles over in De beste games voor op je smartphone en tablet #3.

Pocket Legends: Adventures

Ongeveer zeven jaar geleden verscheen Pocket Legends van ontwikkelaar Spacetime Studios. Het spel was één van de eerste echte massively multiplayer online role-playing games voor de mobiele telefoon. Zeg maar een soort World of Warcraft, maar dan iets kleinschaliger. Al snel verscheen van dezelfde makers Star Legends. In feite precies hetzelfde spel, maar dan in een sciencefiction-omgeving. Ik heb beide games veel gespeeld, maar ben ze vervolgens toch uit het oog verloren. Tot afgelopen week, toen ik tot mijn verbazing ineens Pocket Legends: Adventures zag staan, de opvolger van Pocket Legends.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Pocket Legends: Adventures is anders dan Pocket Legends, heel anders. De nadruk ligt helaas veel minder op de multiplayer. Ja, je kunt een groep vormen en met je vrienden op pad om de kerkers te voltooien, maar er is geen grote open wereld zoals in de voorganger. Uitzondering is het dorp, waar je met enkele tientallen andere spelers kunt doorbrengen om nieuwe spullen te kopen en een groep te vormen. Om dit spel te kunnen beoordelen is het dan ook zaak om de gameplay van de voorganger los te laten. In essentie is dit een singleplayer spel waar je kerkers doorkruist als een zwaardvechter, tovenaar of boogschutter. Het vechtsysteem is erg interessant. Door op een vijand te klikken val je deze aan terwijl je ondertussen aanvallen kunt ontwijken door op het scherm te klikken. Het is even wennen, maar hier ben ik erg tevreden over. Er is ontzettend veel te verzamelen en te upgraden. Helaas neemt de moeilijkheidsgraad al snel toe, waardoor je erg veel levels opnieuw moet spelen om verder te kunnen komen. En de levels zelf zijn helaas erg saai.

Helaas ben ik niet zo tevreden over Pocket Legends: Adventures als over de voorganger. Het is een compleet ander spel en alhoewel de grafische stijl erg mooi te noemen is, was ik na enkele uren spelen alweer uitgekeken, met name doordat het spel steeds in herhaling valt. Het is zeker geen slechte game, dus geef Pocket Legends: Adventures een kans. Verwacht alleen geen multiplayer-spel in een grote open wereld, zoals de makers je graag willen doen laten geloven in de beschrijving.

  • Pocket Legends: Adventures

Carcassonne: Offical Board Game – Tiles & Tactics

Het spel Carcassonne: Offical Board Game – Tiles & Tactics is gebaseerd op het populaire bordspel Carcassonne. Het bordspel is voor 2 tot 5 spelers, waarbij men zoveel mogelijk punten moet scoren door horigen te plaatsen op bijvoorbeeld een weg, weiland, klooster of stad. Spelers moeten om de beurt een landtegel plaatsen, waarbij de grenzen moeten kloppen. Klinkt dit ingewikkeld? Dat valt mee. Het bordspel is zo populair, dat er zeer veel verschillende edities en uitbreidingen te koop zijn. Een bordspel heeft natuurlijk één groot nadeel. Je hebt minimaal één andere speler nodig om te kunnen spelen. Dit hoeft niet meer met Carcassonne: Offical Board Game – Tiles & Tactics op Android-smartphones en tablets.

In Carcassonne: Offical Board Game wordt het traditionele bord in een mooie 3d-omgeving geplaatst. De uitbreiding De Rivier en de mini-uitbreiding Abdijen worden meegeleverd. Het spel heeft erg veel mogelijkheden om het te spelen. Alleen tegen de computer, met vrienden en familie door de smartphone of tablet door te geven en online tegen andere spelers wereldwijd. Vooral deze laatste is aan te raden. Er zijn ranglijsten, waarbij spelers zich wereldwijd met elkaar kunnen meten. Tevens kun je vrienden uitnodigen in de online-functie en in de chat kun je direct met elkaar praten.

Tijdens het spelen kun je met één druk op de knop wisselen tussen 2d en 3d, waardoor je altijd het beste overzicht op het spel houdt. Het spel is overigens niet in het Nederlands, maar wel in het Engels of Duits. Voor de meeste spelers zal dit echter geen probleem moeten zijn. Carcassonne: Offical Board Game is niet gratis, maar kost slechts 1,99 euro op Google Play. Vergelijk dit met het echte bordspel, dat al gauw voor 20 euro in de winkels ligt, en je zult al snel merken dat dit echt een koopje is. Carcassonne: Offical Board Game – Tiles & Tactics is een aanrader voor alle liefhebbers van het bordspel en geeft je de mogelijkheid om het spel ook eens te spelen als er geen familie of vrienden in de buurt zijn.

  • Carcassonne: Offical Board Game - Tiles & Tactics

GRID Autosport

Een spel voor de spelcomputers op de iPhone of iPad? Dat is dan vast en zeker een simpele versie? Nee hoor, GRID Autosport is nagenoeg dezelfde game als de versie voor de spelcomputers en pc uit 2015. Het racespel heeft erg veel verschillende auto’s en circuits, schitterende graphics en is helemaal naar wens aan te passen.

GRID Autosport heeft een carrière-mogelijkheid met vijf verschillende disciplines. Kies uit Touring, Endurance, Open Wheel, Tuner en Street. Je kunt een team kiezen en meedoen aan verschillende evenementen om punten te halen. Naast de carrière zijn er quick races, time trials, sprint cups en diverse andere mogelijkheden om te racen. Qua hoeveelheid content zit het met dit racespel dan ook zeker wel goed.

Een groot nadeel van racespellen op de smartphone of tablet is de besturing. Vaak heb je de keuze uit virtuele knoppen op het scherm, of kun je sturen door de smartphone of tablet van links naar rechts te bewegen (tilt-besturing). Dit werkt beide niet erg lekker in veel andere racespellen, maar bij GRID Autosport werkt het verrassend goed. Er zijn erg veel opties om de besturing naar wens af te stellen en je kunt zelfs met een externe mfi-controller spelen. Hierdoor zul je altijd een besturingsschema vinden die aan je wensen voldoet.

GRID Autosport is geen goedkoop spel. Het kost 10,99 op iTunes. Door het grote aantal circuits en auto’s is het dit bedrag echter wel waard. Een Android-versie komt binnenkort uit. Heeft het spel dan geen enkel minpuntje? Toch wel. GRID Autosport slurpt de batterij gulzig leeg, waardoor je veel sneller weer op moet laden dan je lief is. Gelukkig is er een functie aanwezig om de batterij te sparen, maar hierdoor worden de graphics wel iets minder mooi. Daarnaast heeft het framerate-problemen, waardoor het spel op sommige momenten kan gaan stotteren. Laten deze twee minpuntjes je er echter niet van weerhouden om het spel te kopen. GRID Autosport is het beste racespel dat er op dit moment te krijgen is voor de iPhone en iPad.

  • GRID Autosport

De beste games spelen op een nieuwe smartphone of tablet?

De nieuwste games vragen vaak om krachtige hardware. Ben je toe aan een nieuwe smartphone of tablet om de beste games op te kunnen spelen? In het tablet-archief vind je meer informatie. Hier kun je het filter gebruiken om zelf een nieuw model te vinden die aan je wensen voldoet. Lees onze tips over de aanschaf van een nieuwe tablet of smartphone. Je hoeft je oude apparaat natuurlijk nooit weg te gooien. Kijk daarom voor 10 dingen die je kunt doen met je oude Android-tablet voor handige tips.

  • Delen:
Apple iPad Pro 12.9 (2017)
iOS
Apple iPhone X
iOS
Apple iPhone 8 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.