Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Beveiligingsupdate van Google biedt oplossing voor Krack en meer aan

Geschreven door
Geplaatst op5 december 2017, 9:30 CategorieAndroid

Google heeft laten weten dat de nieuwe beveiligingsupdate voor Android klaarstaat en oplossingen aanbiedt voor Krack en nog veel meer. De update wordt nu uitgerold naar Nexus- en Pixel-apparaten en komt later naar andere Androids toe.

Beveiligingsupdate december: Krack en meer

Google brengt iedere maand een verse beveiligingsupdate uit aan het begin van de maand. De maand december vormt geen uitzondering, aangezien Google heeft laten weten dat de nieuwe update nu onderweg is naar Nexus- en Pixel-apparaten. De patch bevat een aantal oplossingen voor enkele problemen, waaronder het probleem met moderne wifi-netwerken (wpa en wpa2): Krack. Die kwetsbaarheid is op het gros van de Androids aanwezig, in elk geval elk toestel dat gebruikmaakt van een wifi-verbinding.

Wanneer kwaadwillenden dichtbij een Android met de Krack-kwetsbaarheid zijn, dan zijn ze in staat informatie af te lezen van een afstand — informatie waarvan eerder werd gedacht dat die veilig achter een versleuteling zou staan. Denk daarbij aan creditcardinfo, wachtwoorden, chatberichten, e-mails, foto’s en zo’n beetje de rest van wat er op je toestel staat. Inmiddels hebben verschillende techfabrikanten al updates uitgebracht voor allerlei apparaten die gebruikmaken van wifi, zodat in elk geval de Krack-kwetsbaarheid wordt verholpen.

Daarnaast verhelpt deze update nog een aantal problemen, meer daarover lees je op de blog van Google.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.