Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Contactenapplicatie op toestellen met Oreo werkt niet altijd goed

Geschreven door
Geplaatst op8 december 2017, 9:40 CategorieApplicaties

De Contactenapplicatie van Google heeft momenteel problemen, die zich op sommige toestellen voordoen die zijn voorzien van Android 8.0 Oreo. Er is een oplossing voor beschikbaar, maar helaas lijkt deze oplossing niet voor iedereen te werken.

Contactenapplicatie werkt niet lekker meer

Mocht je thuis een Android-apparaat met Android 8.0 Oreo aan boord hebben, dan kan het zijn dat de Contactenapplicatie van Google momenteel niet meer lekker werkt. De berichten die hierover binnenkomen zijn echter gevarieerd. De meeste mensen die hier last van hebben, hebben een Google Pixel 2 XL. Maar ook mensen die nog trouw een Nexus 5X of Nexus 6P gebruiken laten van zich horen. Daarnaast maakt het niet uit of je Android 8.1 of 8.0 hebt geïnstalleerd, aangezien beide versies het probleem kunnen hebben.

Gebruikers hebben op verschillende fora geklaagd (Google, maar ook Reddit, Google+ en XDA), en inmiddels is ook duidelijk dat niet iedereen met de bovengenoemde toestellen of Android 8.0 aan boord last heeft van het probleem. Je kunt het probleem oplossen door het contactenbeheer leeg te maken (ga naar Instellingen > Apps > het menu (drie puntjes) > Systeemsapplicaties > Contactenbeheer), maar dit lijkt niet voor iedereen te werken. Kortom: een hoop onduidelijkheid nog, laten we hopen dat er snel meer info naar buiten komt.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.