Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De beste Star Wars-games en -apps

Geschreven door
Geplaatst op9 december 2017, 8:52 CategorieApplicaties

Nog enkele nachten slapen en het is zover. Star Wars Episode VIII: The Last Jedi is vanaf 13 december te zien in de bioscoop. We hebben twee jaren moeten wachten om te zien hoe het verder gaat met Rey, Finn, Luke Skywalker en alle anderen uit The Force Awakens. Kun je net als wij niet wachten op de nieuwe film? Om de wachttijd de komende dagen iets te verzachten brengen wij een special uit over de beste Star Wars-games en apps. Welke games en apps moet je echt hebben op de tablet en smartphone voor Android, iOS en Windows Mobile?

Star Wars

De officiële Star Wars-app van Disney is een must voor iedere fan. Deze app is ontzettend uitgebreid met nieuws, filmtrailers, aankondigingen en diverse filmpjes die een kijkje achter de schermen op de filmset geven. Je kunt daarnaast elke week de nieuwste aflevering van The Star Wars Show kijken. Voor de liefhebbers is er een Soundboard met al je favoriete filmquotes. Het weerbericht bij jou in de buurt is te bekijken in een Star Wars-thema en er zijn verschillende virtual- en augmentedrealitygames te spelen. Extra leuk zijn de selfies, waar je jouw gezicht kunt plaatsen op het lichaam van bekende karakters uit de films.

Zelden is er een companion-app geweest die zoveel functies te bieden heeft als deze officiële Star Wars-app. De samenhang tussen de verschillende onderdelen lijkt soms te missen, waardoor je het idee hebt dat er willekeurig zoveel mogelijk functies in de app zijn geplaatst. Laat je hier echter niet door weerhouden. Meer is in dit geval alleen maar beter. De officiële Star Wars-app hoort thuis op de smartphone van iedere Star Wars-fan. De app is gratis te downloaden op iOS en Android.

  • Star Wars

Lightsaber Rogue

Wie wil er nu niet stiekem een jedi zijn? Of ga je toch voor de dark side? We kunnen in ieder geval even proeven aan het bestaan van Luke en Darth Vader met een gratis lightsaber-app op de smartphone. Deze maakt gebruik van de accelerometer van de telefoon. Zwaai met je telefoon in het rond en je hoort de bekende lichtzwaard-geluiden. Op de telefoon kun je een kleur kiezen voor je lichtzwaard en deze vervolgens activeren. Voor iOS en Android is er Lightsaber Rogue, met veel verschillende lichtzwaarden kleuren. Voor Windows Mobile is er de Lightsaber-app.

  • Lightsaber (Rogue)

Star Wars: Galaxy of Heroes

Star Wars: Galaxy of Heroes is een populaire gratis game op iOS en Android. Het spel is een turn-based role playing game. Als speler kies je voor de light side of de dark side. Het kent een grote schare fans sinds het spel in 2015 is uitgebracht. Sindsdien zijn er veel updates geweest, waardoor het spel ook twee jaren later nog steeds leuk om te spelen is.

Het is jouw taak om een ultiem team van helden te verzamelen. Het vrijspelen van karakters is één van de kerntaken in het spel, waardoor jouw team steeds sterker wordt. Strategie speelt een grote rol. Je moet de juiste aanvallen en helden kiezen. Doordat het spel turn-based is, speel je om de beurt, waardoor het handig is om altijd vooruit te blijven denken. Waar je vaak snel op andere mobiele spellen uitgekeken raakt, daar zal dit bij Star Wars: Galaxy of Heroes niet snel gebeuren.

  • Star Wars: Galaxy of Heroes

Star Wars: Force Arena

Star Wars: Force Arena heeft één van de hoogste beoordelingen van alle Star Wars-games in iTunes en Google Play. Het is een gratis multiplayer-spel boordevol strategie en actie. Je kiest een held en vecht één-tegen-één of twee-tegen-twee tegen andere spelers wereldwijd. Force Arena laat je kaarten verzamelen, die je tijdens de real-time gevechten kunt opleggen. Zo krijg je bijvoorbeeld extra krachten of zijn er stormtroopers die je komen helpen.

Je hebt de directe controle over je held, waardoor je dit spel dus niet om beurten speelt. Speel als Darth Vader, Luke Skywalker, Yoda of één van de andere helden. Verbeter jouw karakters en verzamel extra bonussen. Er worden regelmatig evenementen gehouden om nieuwe spullen vrij te spelen. Star Wars: Force Arena is beschikbaar op iOS en Android.

  • Star Wars: Force Arena

Lego Star Wars: The Complete Saga

Lego Star Wars: The Complete Saga is inmiddels al tien jaren oud, maar nog altijd niet verouderd. Je speelt Episode I tot en met Episode VI na met Lego-karakters. Het spel is uitermate geschikt voor kinderen. Er zijn simpele puzzels, waarbij de traditionele Lego-stukjes een grote rol spelen. Er zijn grappige tussenfilmpjes te zien en het spel legt een lage nadruk op geweld.

Het spel kent 36 levels en er zijn meer dan honderd bekende, en minder bekende, karakters uit het Star Wars-universum vrij te spelen. Lichtzwaarden en de Force spelen een belangrijke rol en het is zelfs mogelijk om een mash-up te maken van karakters, waarbij je het uiterlijk van bestaande karakters combineert in een zelfgemaakt Star Wars-karakter. Het spel is beschikbaar op iOS en Android. Episode I is gratis te spelen op iOS, maar niet op Android. Het volledige spel op beide systemen kost 6,99 euro.

  • Lego Star Wars: The Complete Saga

GeekArt – Star Wars Wallpapers & Arts

Tijd om je Android-telefoon helemaal in Star Wars-sfeer te brengen voor de aankomende film. De gratis app GeekArt – Star Wars Wallpapers & Arts  biedt een enorme collectie aan wallpapers voor de smartphone. Dit is geen officiële Star Wars-app, maar aan de kwaliteit te zien had het dat zomaar kunnen zijn. Dagelijks worden er nieuwe wallpapers toegevoegd. Kies uit de categorieën Dark Side, Jedi Order, Ships en Soldiers en plaats jouw favoriete karakter als achtergrond op de smartphone.

  • GeekArt - Star Wars Wallpapers & Arts

Eervolle vermeldingen

Naast de bovenstaande Star Wars-games en apps is er nog veel meer interessants op Star Wars-gebied te vinden op de App Store, Google Play en Microsoft Store.

Star Wars: Knights of the Old Republic

Volgens kenners is Star Wars: Knights of the Old Republic één van de beste Star Wars-games ooit gemaakt. Wil jij meer dan honderd uren aan een spel besteden en een episch avontuur beleven? Check dan zeker eens Star Wars: Knights of the Old Republic. Het spel kost 9,99 euro op Android en 10,99 op iOS.

  • Star Wars: Knights of the Old Republic

Star Wars: Commander

Star Wars: Commander is een gratis strategiespel dat zich afspeelt in het Star Wars-universum. Het spel lijkt op het populaire Clash of Clans, maar dan met bekende karakters en voertuigen uit Star Wars.

  • Star Wars: Commander

Star Wars: Force Collection

Star Wars: Force Collection is een gratis kaartspel, vergelijkbaar met Hearthstone of het recentere South Park: Phone Destroyer. Spelers dienen een deck van goede kaarten te verzamelen om te winnen van de tegenstander. Force Collection kent honderden kaarten met al jouw favoriete Star Wars-karakters.

  • Star Wars: Force Collection

Star Wars-telefoons

Naast Star Wars-games en apps vinden we Star Wars binnenkort ook terug op speciale edities van telefoons. Zo heeft OnePlus de 5T Star Wars-editie aangekondigd, die één van de komende weken moet verschijnen. De telefoon is voorzien van een witte achterkant met het logo van Star Wars. Waarschijnlijk wordt het toestel geleverd met één of meerdere Star Wars-achtergronden. Ook Samsung schijnt bezig te zijn met een Galaxy Note 8 in Star Wars-thema.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.