Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook gaat straks melden wanneer je op iemands foto verschijnt (zonder tag)

Geschreven door
Geplaatst op20 december 2017, 9:20 CategorieApplicaties

Facebook gaat gezichtsherkenning inschakelen om gebruikers op de hoogte te brengen van wanneer ze op iemands foto verschijnen. Dat gebeurt nu natuurlijk al wanneer je wordt getagd in zo’n foto, maar dit systeem kan dat ook doen zonder tags.

Facebook laat zien op welke foto’s je staat

Wanneer je op Facebook zit en iemand tagt je in een foto, dan krijg je daar melding van op je eigen profiel. Maar wanneer je niet wordt getagd, kan het dus zijn dat je ergens op het internet te zien bent zonder dat je dat misschien wil. Daarom maakt het bedrijf het mogelijk dat je kunt zien op welke foto’s je verschijnt, ook wanneer je er niet in wordt getagd. Voor deze optie wordt gezichtsherkenning gebruikt, waardoor het sociale netwerk dus eerder dan jij weet wanneer je op een foto te zien bent. De optie wordt binnenkort uitgerold.

Wanneer je de mogelijkheid inschakelt, dan krijg je dus een notificatie wanneer er een foto opduikt met jouw gezicht erop. Daarna kun je  jezelf taggen, maar je kunt het ook negeren, rapporteren of de poster ervan een bericht sturen. In de toekomst krijg je ook een notificatie wanneer iemand een foto van jou gebruikt op het netwerk, zodat je snel kunt achterhalen wie er met je foto’s aan de haal gaat. Eerst wordt deze optie in de Verenigde Staten en een aantal andere landen uitgerold voordat die naar Europese landen en Canada komt.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Reacties

  1. tabletomni
    21 december, 2017 om 11:24

    Handig

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.