Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Galaxy X: ‘Opvouwbare smartphone volgend jaar op de markt’

Geschreven door
Geplaatst op5 december 2017, 0:03 CategorieAndroid

Samsung komt volgend jaar met de Galaxy X op de markt. De eerste smartphone die uitvouwbaar is en dan de schermomvang van een tablet krijgt. Dat meldt de Koreaanse krant Business Korea.

Opvouwen

De krant plaatst er ook een tot dusver onbekend concept-plaatje bij, waarop te zien is hoe een smartphone in drie delen kan worden op- en uitgevouwen. Het scherm klapt in die laatste stand in drie delen naadloos aan elkaar en dan heb je min of meer een tablet.

2018

Samsung is hier al jaren mee bezig, maar tot een daadwerkelijk massaproduct voor consumenten is het nog nooit gekomen. Dat zou volgens Business Korea gaan veranderen, want al in 2018 zou de Galaxy X het licht gaan zien.

Business Korea baseert zich wat dat betreft ook op een uitlating van een hoge functionaris bij Samsung, die in september letterlijk meldde: ,,We mikken erop om volgend jaar een vouwbare smartphone te lanceren.”

Papier

Wat voor toestel de Galaxy X precies gaat worden is nog onduidelijk. Het scherm zou opgevouwen kunnen worden zoals in het plaatje bij dit artikel, maar het zou ook nog als papier kunnen oprollen in het toestel. Beide mogelijkheden zijn al een tijd geleden door Samsung gepatenteerd. Vermoed wordt dat de schermonderdelen van de nieuwe smartphone/tablet van plastic zullen zijn.

Haast

Samsung heeft haast, want concurrenten LG en Apple werken ook aan toestellen met een vouwbaar scherm.

  • Delen:
Lenovo Yoga 920 (13 inch)
Windows 10

Reacties

  1. maranne
    05 december, 2017 om 21:44

    Kan myn gallery niet openen

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.