Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Gmail-applicatie op iOS geoptimaliseerd voor de iPhone X

Geschreven door
Geplaatst op5 december 2017, 9:22 CategorieApplicaties

Google heeft deze week een update uitgebracht voor de Gmail-applicatie iOS, die ondersteuning voor het iPhone X-scherm heeft toegevoegd. Hierdoor is het nu mogelijk de app te gebruiken zonder dat je zwarte randen te zien krijgt aan de boven- en onderkant.

Gmail op iPhone X

Google heeft deze week een nieuwe versie van de applicatie van e-maildienst Gmail uitgebracht op iOS. Deze versie optimaliseert de app voor het scherm van de iPhone X, het grootste scherm dat tot nu toe op een iPhone te vinden is. Daardoor is het nu mogelijk de app te gebruiken zonder die zwarte balken aan de boven- en onderkant. Zolang ontwikkelaars hun apps blijven updaten met dergelijke ondersteuning, kun je steeds vaker roepen dat je aankoop gerechtvaardigd is. Een mooie smartphone zonder goed werkende apps is ook waardeloos.

Niet alleen is het zo dat het er veel mooier uitziet dan voorheen, ook kun je nu gewoon meer op het scherm zien en doen. Je ziet veel meer mail in één oogopslag. Ook krijg je tijdens het opstellen meer ruimte om je verhaal te doen, zonder dat je constant naar boven of onderen veegt. Verder is het voor Gmail-gebruikers op iOS nu ook mogelijk accounts van andere e-maildiensten te gebruiken, middels imap. Dit is overigens niet de eerste Google-app die het scherm van de iPhone X ondersteunt. Google Maps en Home waren eerder aan de beurt.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.