Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Drive moet het straks zonder tab voor Google Photos doen

Geschreven door
Geplaatst op5 december 2017, 9:11 CategorieApplicaties

Vanaf volgende maand moeten gebruikers van Google Drive het zonder een tab doen voor Google Photos binnen de applicatie. De integratie blijft nog wel bestaan, maar krijgt dus een minder grote prominente rol binnen de app van de cloudopslagdienst.

Google Drive en Google Photos

Binnen Google Drive zit er nu nog een tab met een verwijzing naar Google Photos. Dit is voor gebruikers een andere manier om toegang te krijgen tot de foto’s en video’s die staan opgeslagen bij de cloudopslagdienst. Maar die link verdwijnt vanaf volgende maand, in de apps en op het web. De tab zal verdwijnen, maar de integratie blijft wel bestaan. Ook moeten gebruikers het zonder de Google Photos-map doen binnen Mijn schijf. Aan de voorkant van het systeem vinden er dus wijzigingen plaats, maar aan de achterkant gelukkig niet.

Wel is het voor gebruikers mogelijk de map met foto’s en video’s terug te halen naar de app en het web. Binnen de instellingen komt er een optie waarmee het mogelijk is de map terug te zetten. Maar de handige tab is daarmee niet terug te halen. Google wil waarschijnlijk dat alle gebruikers gewoon direct gebruikmaken van de fotoopslagdienst dan dit via Google Drive te doen. Wanneer de verandering precies zal plaatsvinden is op moment van schrijven onduidelijk, maar het moet dus volgende maand gaan gebeuren.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.