Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Maps waarschuwt je straks als je van trein moet wisselen

Geschreven door
Geplaatst op11 december 2017, 15:06 CategorieApplicaties

Google staat op het punt een kleine maar nuttige update te lanceren voor Google Maps. Mensen die Maps gebruiken voor het openbaar vervoer, krijgen live updates over de te nemen treinen, bussen en metro’s. Interessant is ook een update voor als er van lijn gewisseld moet worden.

Google Maps en waarschuwingen

Wellicht is het je al eens overkomen. Je zit rustig een boek te lezen, of een beetje te internetten in de bus. En mist daardoor je halte. Google probeert daar verandering in te brengen met een nieuwe update voor Maps. Als je dicht bij je halte komt, krijg je een waarschuwing.

Dat is handig voor als je bijvoorbeeld naar een nieuwe locatie reist, of afgeleid bent en geen zin hebt om constant om je heen te kijken en je omgeving in de gaten te houden. Volgens de site TechCrunch, die met het nieuws over de update kwam, geeft Maps je vlak voordat je bij een halte komt een waarschuwing.

Afgezien daarvan komen er nu ook notificaties op het vergrendelscherm te staan. Daar kan je precies zien en bijhouden waar je bent en waar je over moet stappen. Het is een nuttige update, die voorlopig nog niet beschikbaar is voor iedereen. Google voert op dit moment een proef uit met testgebruikers.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.