Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Play krijgt vanaf augustus 2019 alleen apps met 64-bit-ondersteuning

Geschreven door
Geplaatst op21 december 2017, 10:01 CategorieAndroid

Google heeft laten weten dat Google Play vanaf augustus 2019 alleen maar applicaties met 64-bit-ondersteuning zal bevatten. Google voert deze nieuwe regel door om ervoor te zorgen dat apps veiliger worden en een betere performance kunnen laten zien.

Apps in Google Play krijgen 64-bit-ondersteuning

Google wil ervoor zorgen dat apps op Google Play niet alleen beter draaien, maar ook een stuk veiliger worden. Daarom heeft de zoekmachinegigant besloten dat vanaf augustus 2019 de apps in de digitale winkel alleen nog met 64-bit-ondersteuning zullen werken. Dat is nu te lezen op de Android Developers Blog.

For apps that use native libraries, 64-bit code typically offers significantly better performance, with additional registers and new instructions.

Google maakt deze stap straks ook alvast om ervoor te zorgen dat Android dus exclusief werkt met 64-bit-applicaties. Mocht je als ontwikkelaar dus een app hebben die een 32-bit library heeft, dan moet je ervoor zorgen dat er dus ondersteuning komt voor 64-bit. Dat kan binnen hetzelfde apk-bestand, maar ook als onderdeel van meerdere bestanden die worden toegevoegd. Apple zette deze stap al eerder door, met de release van iOS 11. Sinds september is het dus niet meer mogelijk 32-bit-applicaties te gebruiken op iOS.

Net zoals op iOS moeten nu ook Android-ontwikkelaars extra tijd en moeite gaan investeren in hun apps, om ervoor te zorgen dat ze dus werken met het nieuwe systeem. Dat is uiteraard aan de ontwikkelaar zelf — het kan dus zijn dat sommige apps vanaf augustus 2019 niet meer zullen werken wanneer ze niet de benodigde update hebben ontvangen.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.