Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google rolt Android 8.1 Oreo uit naar eerste gebruikers

Geschreven door
Geplaatst op5 december 2017, 11:19 CategorieAndroid

Eind oktober maakte Google al de ontwikkelaarsversie van Android 8.1 Oreo beschikbaar. Daardoor konden we al een boel vertellen over de nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem. Vandaag wordt de stabiele versie daarvan al uitgerold naar gebruikers van een Pixel-telefoon en Nexus-tablet.

Update Android 8.1 Oreo

Google beloofde recent nog dat Android 8.1 Oreo voor het eind van 2017 uitgerold zou worden naar gebruikers. Daar houdt het bedrijf zich aan, want vandaag is de uitrol ook daadwerkelijk van start gegaan. De bezitters van een Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus 6P en Nexus 5X krijgen vanzelf de melding dat ze kunnen updaten.

Android 8.1 Oreo brengt een hele rits grote en kleine verbeteringen met zich mee. Zo krijgen apps een update waarmee ze sneller kunnen werken. Ook heeft Google de manier waarop apps notificaties geven verandert: het kan nu niet meer voorkomen dat er in één klap een heleboel geluidjes tegelijk afgespeeld worden.

Ook gaat de nieuwe versie van Android beter om met werkgeheugen. Het effect daarvan zal vooral te merken zijn bij toestellen met lagere hoeveelheden werkgeheugen. Er zijn ook wat kleinere updates. Zo is er een nieuw menu voor de apparaten, en kunnen gebruikers onder meer de felheid van navigatieknoppen instellen.

Meer weten?

Als je meer wil weten over de updates die je straks krijgt met Android 8.1 Oreo, lees dan hier ons overzicht. Of ben je op zoek naar een nieuwe smartphone of tablet, bekijk dan onze tablet database.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.