Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google trekt de stekker uit augmentedrealityplatform Project Tango

Geschreven door
Geplaatst op18 december 2017, 9:20 CategorieAndroid

Google heeft besloten om de stekker uit het augmentedrealityplatform Project Tango te trekken per 1 maart 2018. Dit platform kon middels verschillende 3d-camera’s een kamer in kaart brengen op een smartphone of tablet en allerlei AR-toepassingen presenteren aan gebruikers.

Stekker uit Project Tango

Project Tango is het eerste project van Google waar de zoekmachinegigant aan de slag ging met augmented reality. Het doel was om de technologie naar de gemiddelde gebruiker te brengen. De techniek leunde hevig op een aantal 3d-camera’s die een 3d-omgeving van een kamer kunnen maken, die smartphones en tablets daardoor behoorlijk duur maakten. Daarom waren er ook maar een aantal Android-apparaten op de markt die deze technologie ondersteunden. Google trekt nu de stekker uit dit platform.

Per 1 maart hoef je dus geen updates of ondersteuning meer te verwachten voor je Project Tango-apparaat, want de ondersteuning wordt dan officieel teruggetrokken. Ook hoef je nu dus niet meer te wachten op nieuwe devices die de technologie omarmen. Hoewel het voor sommige mensen jammer is dat het platform verdwijnt, is het niet vreemd dat Google deze stap zet. Eerder dit jaar werd namelijk ARCore aangekondigd, een platform dat hetzelfde kan doen — en meer dingen. Dit platform moet concurreren met ARKit van Apple.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.