Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google verbiedt apps die reclame op vergrendeld scherm tonen

Geschreven door
Geplaatst op1 december 2017, 9:09 CategorieAndroid

Google heeft besloten om apps te verbieden die allerlei dingen beloven aan gebruikers en ondertussen advertenties tonen op een vergrendeld scherm. Het gaat dan bijvoorbeeld om bestandenmanagers, batterijverbeteraars en vpn-applicaties.

Geen advertenties op vergrendeld scherm

Veel applicaties op mobiele apparaten kunnen niet overleven zonder advertenties, omdat mensen soms weigeren te betalen (mits die optie er is). Ze zijn dus in veel gevallen een noodzakelijk kwaad, maar het kan ook te ver gaan. In de afgelopen maanden zijn er wat apps voorbij gekomen die advertenties op een vergrendeld scherm presenteren, terwijl dat van tevoren helemaal duidelijk was. Het gaat dan om bestandenmanagers, zoals ES File Explorer, batterijverbeteraars (tenminste, dat beloven ze) en vpn-diensten.

Google heeft nu besloten dergelijke apps te verbieden. Ze zijn dus niet meer welkom in Google Play, tenzij de app in kwestie echt iets aan een vergrendeld scherm veranderd. Het mag dus niet meer zo zijn dat een app die aanvankelijk niets met dat vergrendelde scherm te maken heeft, ineens advertenties gaat weergeven. Zo moet het voor gebruikers iets duidelijker zijn dat ze mogelijk een app binnenhalen die dus advertenties toont op de lockscreen. Laten we nu hopen dat Google de nieuwe regel ook goed zal gaan handhaven.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.