Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google vindt lek in oudere versie iOS 11, jailbreak is misschien onderweg

Geschreven door
Geplaatst op11 december 2017, 9:29 CategorieiPad

Google heeft een lek gevonden in een oudere versie van iOS 11, waardoor het mogelijk is dat die kan worden opengebroken voor de jailbreak. Het lek is inmiddels al gedicht door Apple, met iOS 11.2, maar dat weerhoudt de community er vaak niet van de software te kraken.

iOS 11 jailbreak mogelijk aanstaande door gevonden lek

Binnen iOS 11 zit een lek waar de gemeenschap van jailbreakers mogelijk mee aan de slag kunnen, heeft Google ontdekt. Het lek is ontdekt door Project Zero, een afdeling binnen Google die zich bezighoudt met het onderzoeken van lekken in software van andere bedrijven. Het team heeft de lekken al aan Apple gemeld, waardoor het bedrijf in staat was die te dichten met de onlangs gelanceerd update iOS 11.2. Mocht er straks een jailbreak van iOS 11 aankomen, dan werkt dit (helaas) niet met toestellen die draaien op iOS 11.2 of hoger.

Het team dat verantwoordelijk is voor het vinden van het lek zal de informatie (waarschijnlijk niet alle info, maar een gedeelte daarvan) binnenkort naar buiten brengen, waardoor de jailbreak van iOS 11 dus mogelijk aanstaande is. Mocht je hierin geïnteresseerd zijn dan is het goed om te weten dat je tegen allerlei problemen kunt aanlopen met je iPhone of iPad en dat Apple je in elk geval niet meer serieus neemt als klant en je dus je garantie kwijtraakt als je bij het bedrijf aanklopt voor hulp. Wanneer de info wordt vrijgegeven, is niet bekend.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.