Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei Nova 2S met 6-inch scherm en vier camera’s aangekondigd

Geschreven door
Geplaatst op11 december 2017, 0:13 CategorieAndroid

Huawei heeft de Nova 2S aangekondigd. Dit is een midrange phablet met een 6-inch scherm en geen alledaags design. Zo zitten er vier camera’s op.

Het toestel wordt in verschillende kleuren uitgebracht. Een Kirin 960-processor drijft deze phablet aan. De CPU wordt begeleid door 4GB of 6GB ram. Het opslaggeheugen omvat 64GB of 128GB, want er zijn verschillende uitvoeringen van dit toestel.

De batterij omvat 3340 mAh aan stroomvermogen en die kan snel worden opgeladen. Binnen een half uur zit hij van bijna leeg weer halfvol.

Vier camera’s

Er zijn in totaal vier camera’s aan boord. Op de achterkant zitten een 16-megapixelcamera en een 20-megapixelcamera broederlijk naast elkaar. De 16-mp camera is voorzien van een kleurensensor, terwijl de 20-mp camera is voorzien van een monochrome sensor. Beide camera’s bieden een f/1.8 diafragma. De kleurverzadiging belooft volgens Huawei wat bij deze smartphone; in situaties in het halfduister zou deze camera-setup nog steeds goede foto’s maken. De monochrome sensor scherpt de foto’s aan en zorgt voor meer detail in de plaatjes.

Twee frontcamera’s

Op de voorkant van het toestel zitten eveneens twee camera’s. De eerste biedt een resolutie van 20 megapixel, de tweede slechts 2 megapixel. Waar dit precies goed voor is, blijft een beetje onduidelijk. Wellicht hoopt Huawei dat de klant zo betere portretfoto’s van zichzelf kan schieten.

Android Oreo

Android 8.0 Oreo staat er af-fabriek al op. Daar bovenop draait de Emotion UI van Huawei. In de Verenigde Staten gaan deze toestellen tussen 400 en 500 dollar kosten. Ze zijn in China inmiddels verkrijgbaar, en zullen gaandeweg naar andere landen komen, waaronder waarschijnlijk ook Nederland.

  • Delen:
Huawei Mate 10 Lite
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.